Snelle wedstrijd van de Jupiterdames *foto’s jeugdteam*

Zondag 19 maart zijn de dames afgereisd naar Rolde voor een wedstrijd tegen Unitas 2. Jupiter staat 4de en Unitas vijfde, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De opening was met twee doelpunten voor Unitas, maar gelukkig had Iris van der Veen hier snel reactie op met ook twee scores. Het werd snel duidelijk dat het een snelle wedstrijd zou worden, waarbij beide teams alles uit de kast haalden. Ondanks doelpunten van Iris en twee van Maaike Osinga, bleef Unitas op een doelpunt voorsprong. Met een hard schot van Marie-jetske Lettinga werd de stand weer gelijk. Kleine foutjes van Jupiter werden direct afgestraft door Unitas, waardoor zij te gemakkelijk op een voorsprong van vijf punten kwamen. Gelukkig pakten de Jupiterdames de draad weer op en door snel spel kwamen er doelpunten van Maaike en Iris waarmee de ruststand 12-10 werd.

In de rust gaf coach Maarten Jansen een compliment voor de inzet van de Jupiterdames en met een paar goede aanwijzingen werd er vol goede moed aan de tweede helft begonnen.

De opening was wederom voor Unitas. De knop werd weer omgeschakeld en het snelle spel werd beloond. Door twee break outs, een schot vanaf het midden en de rechteropbouw zorgden Iris, Maaike en Marie-jetske dat Jupiter weer dichterbij Unitas kwam: 15-14. Maar halverwege de tweede helft lieten de dames van Jupiter het plots liggen. Men ging onnodige fouten maken en dat gaf Unitas de kans om uit te lopen naar 21-14. De scheidsrechter begon ook fouten te maken en gaf Maaike haar 3e twee minutenstraf, dus rood. Helaas werden gelijkwaardige overtredingen aan de kant van Unitas onbestraft gelaten. In de resterende tijd vielen er nog heel wat doelpunten aan beide kanten. Voor Jupiter scoorden Marie-jetske, Iris en Marion Offringa, maar dat was helaas niet genoeg om de wedstrijd te winnen. De eindstand werd uiteindelijk 26-18. De volgende wedstrijd is weer een uitwedstrijd. Men mag zondag 26 maart om 10.00 uur aantreden in Meppel.