Spectaculaire overwinning ZVF/de Jong administratie

Spectaculaire overwinning in bekerduel van ZVF/de Jong administratie op GAVC VR1

Op dinsdag 23 oktober was het bekeravond voor onze dames in Grou tegen GAVC VR1. Een voorproefje in deze zelfde hal was van GAVC VR2 tegen ONS Sneek VR1, ook een bekerwedstrijd op hetzelfde niveau. Hier ging, in een gelijkopgaande strijd, ONS sneek er in de laatste minuten met een 4-5 overwinning vandoor.

GAVC VR2, versterkt met dames uit VR1, dus uit de beker. een team wat enkele weken gelden nog met 2-9 van onze dames won. Onze dames 2 had eerder verloren met 0-3 van GAVC VR1.

Vorig seizoen was het ZVF VR1 de sterkste in beide duels in competitie, toen nog met een fitte ploeg op beide teams van GAVC. Deze avond was er gesleuteld om een team op de rails te krijgen die zowel verdedigend als aanvallend iets kon betekenen.

Tot zover de voorgeschiedenis van de wedstrijd.

Het was al 22.00 uur geweest voor de aftrap werd gedaan in sporthal de Twine te Grou. Het was meteen ZVF/de Jong administratie die liet zien waarvoor ze gekomen waren deze avond, gelijk na de aftrap al een aanval met een kans voor karla om de score te openen, maar het schot ging net naast. In de 3e minuut werd Marieke vrij voor doel gespeeld, het schot werd gekeerd door de keepster van GAVC VR1. Nog geen twee tellen later was het weer Marieke en weer zag ze de keepster redding brengen. 5e minuut afstandschot van Rianne, net over. Gavc probeerde het wel maar verdedigend stond het als een huis, en keepster Jannine wist de schoten op doel simpel tegen te houden.

In de 10e minuut wederom Karla die doorbrak over de linkerkant, schot ging net voorlangs.in de 14e minuut weer een doorbrak, nu was het Richtsje, schot op doel, in eerste instantie nog gekeerd door de keepster maar de rebound ging hierna snoeihard tegen de touwen. Eindelijk dan de voorsprong van 0-1 in het hol van de leeuw.

Met kunst en vliegwerk werd dit ook de ruststand, want door vermoeidheid en een sterker spelend GAVC werden we onder druk gezet en beperkten we ons tot enkele gevaarlijke uitbraken.

Na rust een sterk aandringend GAVC VR1, maar ook prachtige counters van ZVF/de Jong administratei VR1.
In de 6e minuut een mooie vlotte combinatie tussen Richtsje en Marieke, schot van Richtsje net naast.
2 minuten later hetzelfde verhaal van deze twee dames, schot weer net naast. Achterin had Karin met Avelon de verdedigende taak en GAVC VR1 werd eigenlijk zeer sterk op afstand van ons doel gehouden, zodat het zich alleen maar liet gelden met schoten van afstand. In de 10 minuut een mooie aanval van ons met wederom Marieke en Karla, maar weer was het vizier even niet scherp genoeg. Even later dan wel de 0-2, Karla brak via links door, omspeelde haar tegenstandster en liet de keepster kansloos.
2 minuten later was het weer Karla die de 0-3 erin pegelde.

GAVC VR1 nu dus op ruime achterstand !

In de 17e minuut wederom een afstandschot van GAVC VR1, de bal leek voorlangs te gaan maar ietwat gelukkig kwam de bal tegen de kuit van een weglopende GAVC VR1 dame en was onze keepster verrast en rolde de bal over de doellijn 1-3. Maar het antwoord was snel op het scorebord, prachtige combinatie van Avelon en Marieke, deze laatste zag de bal eerst gekeerd zag door de keepster maar de werd daarna rebound wel feilloos afgestraft, 1-4. Een dikke 5 minuten te gaan nog, GAVC VR1 viel in alle macht aan, maar zagen veel kansen gekeerd door Karin, Rianne en keepster Jannine. In de 21e minuut weer eens GAVC VR1 wat aanviel en niet wilde opgeven, wederom een afstand schot wat er nu dan wel inging en zo werd het 2-4. De laatste minuten waren zenuwslopend, kon GAVC nog aansluiten of was het ZVF wat wederom afstand wist te nemen?

Het was Karla die in de laatste minuut het lot definitief bezegelde van GAVC VR1, met een mooie counter werd de 2-5 schitterend tegen de touwen gejaagd en was de zege binnen. Voor GAVC dames een slechte avond, zowel VR1 als VR2 uit de beker gewipt.

Voor ons staat er een team wat voor de volgende bekerwedstrijd zeker weer van zich zal laten spreken. Een klinkende 2-5 overwinning dus voor ZVF/de Jong administratie VR1.

Tekst: De Meet.