Een snel tweespan in de waterbak Foto: Lieuwe Bosch

De marathon voor paarden is een prachtig gezinsuitje voor paarden- en/of sportliefhebbers van alle leeftijden. U treft er een speciaal uitgeruste paardenambulance gebouwd door De Boer te Pesse die voor het eerst in Friesland te bezichtigen is. De ambulance is beschikbaar gesteld door Autobedrijf Synyco te Franeker. Een prachtige samenwerking en primeur voor de Sjaerdema Liauckema menners te Franeker.

De jaarlijkse paardenmarathon wordt georganiseerd voor ruim 60 aanspanningen en ruiters die 15 kilometer door Franeker afleggen, afgewisseld met op het hoofdterrein 6 hindernissen, waaronder de spannende waterbak. Op Kie en het Franeker bos treft men vervolgens 2 uitdagende hindernissen. Het hele terrein en hindernissen zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Elke deelnemer heeft de voorkeur voor zijn eigen ras zoals Friezen, shetlanders, Welsh of robuuste Haflingers. Vervolgens maken zij ook de keuze om uit te komen in enkelspan, tweespan, tandem -waarbij de paarden achterelkaar lopen-, vierspan of voorzien van zadel. Het beheerste geweld van de vierspannen weten het publiek jaarlijks weer in vervoering te krijgen, maar of het nu om een klein ras met een beginnend jeugdmenner of een ervaren prof gaat, allen schrijven zij graag de titel van Franeker op hun naam.

Een marathon met wegtraject vraagt veel training en inzet van paard en eigenaar. De deelnemers, grooms en vele vrijwilligers ontmoeten u dan ook graag op deze prachtige dag op het wedstrijdterrein. Voor de jeugd staat er een springkussen in het thema van de paardensport. Mocht u zin hebben in een lekker drankje en hapje, ook daar is middels uitgebreide catering aan gedacht. U kunt een programmaboekje krijgen met daarin alle deelnemers, het reglement en alle sponsoren die deze fantastische dag mogelijk maken. Genoeg te beleven dus zaterdag 10 juni aanvang 12 uur op de hoofdlocatie Harlingerweg 80D Franeker.

Bijgesloten foto’s zijn gemaakt door fotograaf Lieuwe Bosch

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!