Start sloop Botniasteeg Franeker

Franeker – De dertien verouderde ouderenwoningen en het bijbehorende dienstencentrum It Pleisterplak aan de Botniasteeg in Franeker worden gesloopt. Hiervoor in de plaats realiseert Accolade 32 appartementen. Ook het dienstencentrum komt in vernieuwde vorm terug. De nieuwe woningen worden via Zorggroep Tellens verhuurd.

De woningen Er worden 23 zorgappartementen en 9 aanleunwoningen gerealiseerd. De zorgappartementen hebben één slaapkamer. Zorggroep Tellens gaat hier zorg verlenen aan de bewoners. De aanleunwoningen beschikken over twee slaapkamers. De nieuwbouw kenmerkt zich door beslotenheid. Er is een binnenplaats in u-vorm, dat een rustig plekje biedt in de binnenstad.

Het dienstencentrum Het dienstencentrum komt in vernieuwde vorm terug. Het centrum wordt een toegankelijke ontmoetingsplek voor de bewoners van de appartementen en ouderen uit de gemeente Franekeradeel. Stichting Welzijn Ouderen (SWO) gaat in het dienstencentrum een gevarieerd welzijnsprogramma verzorgen. Zo is er onder andere ruimte voor biljarttafels, een gemeenschappelijke huiskamer, een restaurant en een grote en kleine zaal.

Planning De asbestinventarisatie is inmiddels begonnen. Daarna begint de werkelijke sloop van de woningen.  De start bouw staat dit voorjaar gepland. De bouw neemt ongeveer anderhalf jaar in beslag. Naar verwachting worden de eerste woningen in de zomer van 2013 opgeleverd.

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!