Start werkzaamheden Sjaardemastraat

Franeker – In de week van 10 oktober start aannemer Van Marrum in opdracht van Accolade met de werkzaamheden aan de lege winkelpanden aan de oostzijde van de Sjaardemastraat in Franeker. De bestaande bebouwing maakt plaats voor een complex met appartementen en een commerciële ruimte. Tijdens de bouw wordt de Sjaardemastraat deels afgezet. Het trottoir aan de overkant wordt als extra rijbaan gebruikt. Hierdoor blijft de straat in twee richtingen begaanbaar. Naar verwachting wordt het complex eind 2012 opgeleverd.

Nieuwbouw
Op de eerste en tweede verdieping worden 17 appartementen gerealiseerd. Deze verhuurt Accolade aan de JP van den Bent Stichting. Deze stichting verhuurt de appartementen aan cliënten met een beperking met een hoge mate van zelfstandigheid. Op de begane grond komt een commerciële ruimte voor woningstoffeerder Greate Pier en een opslagruimte voor Martens Visservice. Zij blijven gedurende de bouw geopend.

Ontwerp

Het ontwerp van Adema Architecten bestaat uit drie verschillende gevels. Elk met een eigen karakter, passend binnen de architectuur van het oude Franeker. De bestaande gevels worden zoveel mogelijk gespaard en in oorspronkelijke staat herbouwd.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!