Sterke Verhalen in Museum Martena

Elke woensdagmiddag in juli en augustus krijg je een gratis rondleiding met sterke verhalen bij je toegangskaartje van Museum Martena.Om 14.30 uur vertrekt de gids, en hij vertelt een uur lang spannende en wonderlijke verhalen bij de collectie van het museum. Soms waar, soms niet waar.

Museum Martena is gebouwd als kasteel voor ridder Hessel van Martena. Hij was legeraanvoerder en het kasteel van de kelder tot in de toren bomvol soldaten. Met deze soldaten haalde Hessel belasting op van het Friese platteland. Geen wonder dat Hessel de schrik van Friesland was.

De rondleiding gaat ook langs de dwerg Hannema, die als baby stopte met groeien en als mannetje van 71 centimeter lang door het leven ging. Hij verdiende goed geld als imitator op kermissen en aan vorstenhoven! Anna Maria van Schurman mag niet ontbreken, de zeventiende-eeuwse vrouwe die superslim was en zich op latere leeftijd aansloot bij een sekte. Is zij nou wel of niet een van de mummies in Wiuwert? We sluiten af met de onlangs gerestaureerde kermis van Jacob Kooistra. Welkom in Museum Martena deze zomer!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!