Stichting Urgente Noden krijgt 21.500 euro van Rotary Franeker

Donderdag 2 juni 2016 overhandigde voorzitter Theunis Bakker van de Franeker Rotaryclub een cheque ter waarde van 21.500 euro aan voorzitter Rimmer Mulder en coördinator Ineke Blankenspoor van de Stichting Urgente Noden (SUN). Mulder toonde zich zeer ingenomen met dit bedrag. De 21.500 euro is de opbrengst van een sponsordiner van de Rotarians in de Koornbeurs op 19 maart jl. Zowel voor het eten als voor de zeer uiteenlopende veilingitems werd flink betaald. Er werd geboden op van alles en nog wat, van schilderijen tot avondjes uit en van notenbomen tot buitenlandse reizen.

SUN Friesland is in 2010 opgericht als noodhulp voor inwoners van Friesland. SUN geeft op soms hele korte termijn geld als andere regelingen tekortschieten.

SUN is ontstaan door samenwerking tussen gemeenten, particuliere fondsen, hulp- en dienstverlenende organisaties, maatschappelijke organisaties, kerken en de provincie Fryslân.

Fondsen en acties zoals van de Franeker Rotary dragen bij aan het jaarlijks giftenbudget, dat geheel ten goede komt aan inwoners van Friesland die financieel in nood zitten. Er wordt gewerkt met een klein en efficiënt bureau.

RotaryFraneker-SUN-2 RotaryFraneker-SUN-3

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!