Foto ter illustratie

Succesvol weekend voor Jupiterteams.

Zondag 5 februari hebben de dames senioren van handbalvereniging Jupiter ’76 twee punten gepakt tegen HVS uit Schagerbrug. Op papier lijkt dit logisch: Jupiter als koploper tegen HVS, de hekkensluiter van de competitie. Maar zo gemakkelijk dachten de dames er niet over, aangezien HVS hun thuiswedstrijd met 18-17 wist te winnen.
De eerste paar minuten ging de wedstrijd gelijk op, Iris van der Veen opende de score al na 20 seconden met een doelpunt, maar het weerwoord van HVS volgde snel. Na een doelpunt van Maaike Osinga en een doelpunt van HVS begon Jupiter aan een goede fase. Het publiek, dat in groten getale naar de Trije was afgereisd, kreeg maar liefst 6 doelpunten achter elkaar te zien, van 6 verschillende speelsters. Marije Bijlsma vanaf de cirkel, Marion Offringa vanuit een break-out, Maaike vanaf de opbouw, Rianne Mendel vanuit de rechterhoek, Elise van der Haring via een break-out en Iris vanuit het midden. Keepster Hedwig Noordenbos wist ondertussen haar doel leeg te houden, met een paar knappe reddingen. De laatste minuten werd de concentratie wat minder, HVS wist te scoren vanaf de hoek, Maaike wist drie keer het net te vinden en ook Iris wist nog een doelpunt te maken, ruststand: 12-5 in het voordeel van Jupiter.

De tweede helft wist HVS meer doelpunten de maken, maar Jupiter bleef de sterkste ploeg. Rianne opende de score, opeengevolgd door Maaike. Keepster Hedwig stond meteen weer goed, de penalty die Jupiter tegen kreeg, wist ze te stoppen. Het scoren vanuit de lange aanval werd wat minder, Jupiter moest het in de tweede helft qua doelpunten vooral hebben uit break-outs, waarbij vooral Elise en Maaike het tempo hooghielden. Beide wisten zijn meerdere doelpunten op deze manier te maken. Al met al een leuke wedstrijd om te zien, eindstand 22-11 in het voordeel van de Franeker ploeg.

Het publiek kon dit weekend nog wat langer blijven zitten, de C-meiden speelden tegen ZAP. Een spannende wedstrijd, die de meiden van Jupiter uiteindelijk met 18-15 wisten te winnen. De heren C-jeugd moesten vroeg uit de veren, want zij moesten om 9.00 uur in Groningen tegen V en S spelen. Dit leverde weer 2 punten op, want men won met grote cijfers: 13-37.

Komend weekend mag het publiek thuisblijven, de enige wedstijd van dat weekend zijn de C-meiden, zij spelen dan in Schagen