Op bijgaande eigen foto alle kaatsers, scheidsrechters en in het midden de afgevaardigden van het goede doel Stichting De Skulp uit Drachten.

Sexbierum – Voor de 40e editie van deze bijzondere kaatswedstrijd voor jongens en meisjes op uitnodiging op 14 juli werd alles uit de kast getrokken voor een “boppeslach”. Bij de loting op 28 juni werden bijna 3000 pakken reepkoeken uitgedeeld aan de 42 kaatsers. Met de verkoop hiervan, een programmaboekje met sponsoren  en de bijdrage van de scheidsrechters die belangeloos meewerkten aan de  wedstrijd werd het hoogste bedrag tot nu toe bijeengebracht. Het goede doel De Skulp, centrum voor leven met en na kanker, werd overrompeld en was ontroerd omdat er was gehoopt op € 2500.-

Bij de dames werden er 3 poulewedstrijden gespeeld volgens het KNKB systeem met 6 partuur. De finale tussen de beste 2 was een herhaling  van één  van de poule wedstrijd. De uitslag was geen herhaling. De latere winnaars verloren in de poulewedstrijd met 5-4 en 6-6, maar wonen de finale met klinkende cijfers 5-1en 6-4. Uitslag: 1e prijs: Yannah Palma Tzum, Marije Bolkma Stiens en Gerbrich Koster Tzum. 2e prijs: Sophie Kroondijk Sint Anna Parochie, Rigt van der Velde Goënga en Noa Elzinga Bolsward.

Bij de jongens 2 poules van 4 partuur uitmondend in een wedstrijd om de 3e prijs en de finale. De wedstrijd om de 3e prijs werd een prooi voor Clive van der Weerdt Makkum, Rindert Zijlstra Sexbierum en Jelvin Kaper uit Sint Anna Parochie. De finale werd een schitterend toetje met alles aan de hang. Even dreigde een eenzijdige finale, de latere winnaars kwamen snel op een 3 om 1 voorsprong. Onder leiding van Nick van der Walt uit Sexbierum werd de achtervolging ingezet en een voorsprong genomen met 4-3. De volgende eersten gingen om en om en met 5 eersten gelijk was alles nog mogelijk en niets beslist. Het voorgevoel van het publiek kwam uit en met alles aan de hang en een kaats gingen de latere winnaars naar de opslag. Het publiek werd stil, de opslagbal van Wiebe van Wier was tussenin maar kon uitgeslagen worden door Nick van der Walt. Een sprintende van Wier kon keren voor de kaats en de winst voor zijn partuur zeker stellen. Uitslag finale: 1e prijs: Wiebe van Wier Peins, Silvan Elzinga en Tijmen Bijlsma beide uit Bolsward. 2e Björn Idsardi Dronrijp en Nick van der Walt Sexbierum. Na de groepsfoto namen de kranswinnaars plaats in de gereedstaande koets en met het jubilerende korps D.S.G. voorop rijden ze hun ereronde door Sexbierum. Een waardige afsluiting van een prachtige dag met als enig smetje de afwezigheid van (een afvaardiging) de KNKB.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!