Team Judo A-Zeven pakt zilver in Haarlem

In de Spaarnehal in Haarlem werd weer het jaarlijkse teamtoernooi gehouden voor judoclubs georganiseerd door Kenamju. Bij de B-pupillen (-12 jaar) was er een ware topbezetting. De prijswinnaars van het laatste NK waren allemaal aanwezig.

Van Sportschool Poelstra kwamen 4 judoka’s in actie in het team van Judo A-zeven: Jayden Smits -27 kg; Esben Poelstra -34 kg; Mathijs Pietersma -46 kg en Rutger Jan van Marrum -50 kg. De andere 3 judoka’s waren Omar Rokic -30 kg (Sportcentrum Akkermans) en Quinten v.d. Veen -38 kg en Troy v.d. Veen -42 kg (beiden van Judo Kings).

Judo A-zeven zat in de poule met Haaglanden 3; Top Judo Amsterdam 2; Kenamju 2 en Judo Yushi. In de 1e partij tegen Haaglanden 3 werd het een walk over: Alle partijen werden met ippon gewonnen 7 – 0 (70 – 0). In de volgende partij werd ook het team van Top Judo Amsterdam op overtuigende wijze verslagen: 5 – 2 (40 – 20) door ovewinningen van Jayden, Omar, Esben, Quinten en Troy. Ook Kenamju 2 werd aan de zege kar gebonden. Weer 5 – 2 (40 – 11).

Overwinningen ditmaal van Jayden, Quinten, Troy, Mathijs en Rutger Jan. De laatste poule wedstrijd was tegen Judo Yushi, hier werd op het NK in Nijmegen in juni om het brons van gewonnen. Ook nu was Judo A-zeven weer veel te sterk. Het werd weer 5 – 2 (45 – 15). Overwinningen voor Omar, Esben, Quinten, Mathijs en Rutger Jan. Hiermee plaatste het team zich als poule winnaar voor de eliminatie ronde. Daarin moesten ze het in de kwartfinale opnemen tegen Ebi Sport. Jayden verloor zijn partij. Maar Omar, Esben, Quinten en Troy stelden snel orde op zaken.

Dat Mathijs verloor deed er al niet meer toe. Rutger Jan en uitslag wederom 5 – 2 (50 – 20). In de halve finale moesten ze het opnemen tegen Kenamju 1. Tegen dit team werd op het NK nog verloren. Het verschil nu: 7 judoka’s toen 5. Jayden won zijn partij. Helaas verloor Omar. Esben deed het deze partij uitstekend en scoorde yuko en ippon. Quinten zijn partij was zeer spannend, maar hij won op beslissing.

Helaas verloor Troy met yuko. Mathijs stond scherp tegen de zoon van Dennis van der Geest te judoën, kwam voor op straf en wist in de laatste seconde nog een yuko te scoren en zo het beslissende punt binnen te brengen. Rutger Jan verloor met houdgreep, maar een finale plaats was wel zeker na deze 4 – 3 (26 – 25) overwinning. In de finale moest er worden aangetreden tegen Haaglanden 1 (nummer 2 van Nederland).

Jayden verloor zijn partij met yuko. Ook Omar verloor met ippon. Esben ging uiteindelijk met yuko onderuit, waardoor er een 3 – 0 achterstand op het bord kwam. Quinten en Troy brachten de spanning terug. Helaas blesseerde Mathijs zijn hand, waardoor hij moest opgeven. Ook Rutger Jan verloor: uitslag 2 – 5 (20 – 40). Hiermee eindigde dit sterke team van Judo A-zeven op de tweede plaats. Een uitstekende prestatie.

Van Sportschool Poelstra kwam wereldkampioene Sanne Vermeer ook in actie op dit toernooi. Zij stond in het team van Judo Topsport Noord-Oost. Met haar 5 overwinningen had ze een groot aandeel in het zilver van dit team. De jongens van JTS Noord-Oost wisten beslag te leggen op brons.

Op de foto:

Achterste rij: Mathijs Pietersma en Troy v.d. Veen Voorste rij: Esben Poelstra, Omar Rokic, Rutger Jan van Marrum Jayden Smits en Quinten van der Veen

20150913_163446

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!