Thriller ZVF/de Jong administratie VR1.

Afgelopen woensdag mochten de dames aantreden tegen de dames van Heerenveense boys VR1. Dit team speelt in wisselende combinaties met af en toe verrassend goede speelsters er bij, die vorig jaar 1e klasse speelden.

De dames van het ZVF VR1 moeten het de rest van het seizoen zonder enkele speelsters doen. maar liefst drie dames zijn in de loop van het seizoen in blijde verwachting, dus zal er steun gezocht worden bij ZVF/ythuske de bikker VR2.

De wedstrijd leek en op en neer gaande partij te worden. Twee dames van Heerenveense boys sprongen er zeer goed boven uit en wisten met goed combinatiespel ons achterin enkele malen weg te spelen. Al snel keken we tegen een 3-0 achterstand aan, gevreesd werd voor een zware nederlaag. Zoe viel hierna in voor Karin.
Ook wij kregen wel kansen, Marre vrij voor doel na een geweldige pass van Rianne, maar t schot ging naast, Even later een voorzet van Marre op Renee, vrij voor doel……hoog over, nee het zat even niet mee ….in deze eerste helft !!!

Na de rust al heel snel de uitloop van Heerenveense boys VR1…….5-0.

Vrij vlot dan toch in de 6e min na rust de 5-1. Hierna kantelde de partij, de voorhoede van heerenveense boys scoorde niet meer, Jannine pakte veel ballen en achterin was eindelijk de controle over de bepalende speelsters van de tegenpartij. laatste 15 min. van de wedstrijd hadden we ineens de geest….5-2. ZVF VR1 zat er nu bovenop….nog 6 min te gaan en …..hoppa…de 5-3. met nog 3 min. op de klok wederom een aanval van onze dames…..en ja…de aansluiting met 5-4 lag erin. Ongeloof bij de tegenstander, sterkere dames kwamen,er weer in, , laatste minuut loopt…is bijna teneinde………. en in de aanval, bal werd afgepikt door Karin, pass op Renee, die gelijk Rianne richting doel stuurde, randje cirkel volle sliding van de keepster op Rianne die keihard onderuit ging met ook nog een speelster in haar rug……penalty!!!!!

Aan Renee de eer om alsnog een gelijkspel binnen te halen. Deze dame faalde niet en haalde feilloos de trekker over…5-5 Hierna floot de scheidsrechter ook gelijk voor het einde van de wedstrijd,  een team opgelucht en een team boos op de laatste beslissing van de scheidsrechter.

Strijd en een portie doorzettingsvermogen wist ons dus in deze krankzinnige wedstrijd weer naast Heerenveense boys te brengen. Vrijdagavond spelen we wederom een partij, nu tegen ONT VR1 uit in Drachten om 20.00 uur.