Tinco Lyklema voorgedragen als beoogd griffier Waadhoeke

Tinco Lyklema wordt voorgedragen als beoogd griffier voor Waadhoeke. De herindelingscommissie Waadhoeke heeft gisteren het advies van de selectiecommissie overgenomen en brengt een positief advies uit aan de gemeenteraad. Tinco was de afgelopen tweeënhalf jaar al griffier voor Franekeradeel. Hij kwam als beste kandidaat uit de bus na de selectieprocedure. Als de gemeenteraad positief besluit, begint hij 1 januari 2017 in de nieuwe functie. Hij blijft daarnaast werkzaam als griffier voor Franekeradeel.

Over Tinco

Tinco Lyklema is getrouwd, vader van drie kinderen en woont in Sneek. Hij heeft al elf jaar ervaring bij lokale overheden, waarvan de laatste tweeënhalf jaar als griffier bij de gemeente Franekeradeel. Tinco: “Ik heb er zin in om door te gaan! Wat raden en griffiers nu in de voorbereiding van de herindeling opbouwen, kan ik vanaf 2018 in de praktijk gaan brengen. Juist in een tijd waarin het openbaar bestuur volop in ontwikkeling is. Ik denk dat de raad in de nabije toekomst veel meer de nadruk moet gaan leggen op zijn volksvertegenwoordigende rol.” De selectiecommissie ziet in Tinco een ervaren, uitstekende kandidaat die voldoet aan het opgestelde profiel.

Raadsbesluit 22 december

De gemeenteraad van Franekeradeel neemt op 22 december 2016 een besluit over de voorlopige benoeming. De beoogd griffier komt namelijk eerst in dienst bij de grootste gemeente Franekeradeel. De nieuwe gemeenteraad van Waadhoeke neemt na 1 januari 2018 een definitief besluit over de benoeming van de griffier.

Waadhoeke

De gemeenten Franekeradeel, het Bildt, Menameradiel en vier dorpen van Littenseradiel fuseren op 1 januari 2018 tot een nieuwe sterke gemeente Waadhoeke. De nieuwe gemeente heeft 47.000 inwoners, 42 dorpen en buurtschappen en één stad.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!