Toeristische Overstappunt onthuld in Firdgum

  • Op de foto (© Joachim de Ruijter) staan wethouder van gemeente Waadhoeke Caroline de Pee en Lourens Touwen – directeur Marrekrite.

Op woensdag 2 maart onthulden wethouders Schoute (gemeente Harlingen) en De Pee (gemeente Waadhoeke) in Harlingen en Firdgum twee zogenaamde Toeristische Overstappunten (TOP). Wethouder De Pee deed dat samen met Marrekrite directeur Lourens Touwen.

Wat is een Toeristisch Overstappunt?

Bij een Toeristisch Overstappunt (TOP) is het mogelijk om de auto te parkeren, om daarna te gaan fietsen, wandelen of (soms ook) varen in een landelijke, regionale omgeving. Een TOP is dus een startpunt om de provincie verder te ontdekken en is te herkennen aan een grote informatiezuil. Daar staat een kaart van de omgeving op met fiets- en wandelnetwerken, informatie over themaroutes en bezienswaardigheden in de nabije omgeving. Ook vind je op de zuil een gedicht dat speciaal is geschreven voor die locatie.

TOP’s in Harlingen en Firdgum

In Fryslân staan steeds meer TOP’s. Recreatieschap De Marrekrite ontwikkelt namens en met de Friese gemeenten de TOP’s. In Harlingen staat de TOP op de  druk bezochte Westerzeedijk (nabij de Waddenhal) en in Firdgum naast het Yeb Hettingamuseum. In Firdgum zijn een watertappunt en oplaadpunten voor elektrische fietsen onderdeel van de TOP. De Toeristische Overstappunten in Harlingen en Firdgum zijn belangrijk voor het verbeteren van de informatievoorziening richting bezoekers van onze mooie regio. Ook zijn ze een mooi onderdeel van de citymarketing Harlingen Welkom aan Zee en regiomarketing Oude Zee. 

Onderdeel van Op Paad lâns it Waad

De  TOP’s in Harlingen en Firdgum zijn bovendien onderdeel van het project “Op Paad lâns it Waad”. Met dit project maken Wetterskip Fryslân en de gemeenten Harlingen, Waadhoeke en Noardeast-Fryslân een belangrijke duurzaam-toeristische werelderfgoed bestemming van de Friese Waddenkust. Naast de TOP’s is er vanuit dit project ook aandacht voor betere toegankelijkheid buitendijks, themaroutes en nieuwe dijktrappen.

  • Op de foto (© Joachim de Ruijter) staan wethouder van gemeente Waadhoeke Caroline de Pee en Lourens Touwen – directeur Marrekrite.
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!