Tom van Mourik (binnen)kort burgemeester van Franekeradeel

Burgemeester Tom van Mourik van de gemeente Menameradiel is in september bijna twee weken waarnemend burgemeester van de gemeente Franekeradeel. De drie burgemeesters van de gemeenten Menameradiel, het Bildt en Franekeradeel wisselen in september 2015 bijna twee weken van gemeente.
De burgemeesters Tom van Mourik (Menameradiel), Gerrit Krol (het Bildt) en Fred Veenstra (Franekeradeel) willen met de ruil inzicht krijgen in de verschillende culturen binnen de organisaties.

Die informatie helpt bij het vormen van de gezamenlijke gemeente. Het is de bedoeling dat de gemeenten Menameradiel, het Bildt, Franekeradeel en vier dorpen van Littenseradiel (Winsum, Baaium, Spannum en Wjelsryp) op 1 januari 2018 fuseren tot een nieuwe gemeente.

Tijdelijke benoeming
Afgelopen dinsdag – 11 augustus – heeft de Commissaris van de Koning John Jorritsma de burgemeesters formeel benoemd tot waarnemend burgemeester op hun tijdelijke post (zie foto).

Ruil
De ruil gaat in op 8 september en duurt tot en met 20 september 2015. Tom van Mourik neemt waar in Franekeradeel, Gerrit Krol gaat naar Menameradiel en Fred Veenstra naar het Bildt.

Foto: Joachim de Ruijter

Beediging 11 augustus 2015 klein

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!