Foto ter illustratie

Twee uitwedstrijden leveren Jupiterdames 1 punt op.

Afgelopen week speelden de dames van handbalvereniging Jupiter ’76 op dinsdagavond 8 november de eerder afgelaste uitwedstrijd tegen Victoria O. in Obdam. Dit werd een wedstrijd met weinig doelpunten. Het eerste doelpunt viel al na een halve minuut spelen: Maaike Osinga schoot raak. Maar daarna stokte de aanval bij de Jupiterdames. De verdediging stond goed, maar de scheidsrechters waren in die fase erg gul met het geven van strafworpen aan Victoria. Ze kregen er maar liefst 4 en die werden onhoudbaar ingeschoten. Met nog een kleine 10 minuten te spelen stond het 6-2 voor Victoria O. Maaike had ook de 2e treffer gemaakt via een mooie vrije bal. Jupiter gooide het tempo omhoog en dat had effect want in 6 minuten scoorden Maaike, Iris van der Veen, Rymke Prins en Marion Offringa: 6-6. Helaas maakte Victoria een paar tellen voor rust toch nog de 7-6.

In de 2e helft waren de doelpunten nog schaarser. Dat leek er in het begin niet op want Iris maakte via de break de 7-7. Victoria liep 2 punten uit, maar opnieuw Iris en Maaike zorgden dat het weer gelijk werd: 9-9. Er was toen nog een kleine 20 minuten te spelen. Beide teams stonden goed te verdedigen, maar vooral het gebrek aan schotkracht zorgde ervoor dat beide teams nog maar 1 x scoorden. Maaike zorgde voor de 10-10. Even leek het er op dat Victoria toch met de winst ervandoor ging, want ze kregen na het eindsignaal nog een vrije bal. Die werd in het doel gegooid, maar de scheidsrechters hadden nog niet gefloten. Na hevig protest van de Jupiterdames waren de scheidsrechters zo sportief om hun fout te erkennen en werd het doelpunt alsnog afgekeurd en bleef het 10 -10 en hield Jupiter toch een punt over aan dit uitduel.

Zaterdagavond 12 november stond er opnieuw een avondwedstrijd op het programma. Dit keer ging men naar Schagerbrug, de thuisbasis van HVS. Dit werd een wedstrijd waarbij beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke, spannende wedstrijd want in de eerste helft werd het verschil nooit groter dan 1 punt. De ene keer had Jupiter die voorsprong, maar even later was het HVS die de leiding nam. Een pluspunt ten opzichte van de vorige wedstrijd was dat de Jupiterdames vaker scoorden. Bij rust was het namelijk 9-9 (de vorige wedstrijd was immers in 10-10 geëindigd). De doelpunten in de eerste helft werden gemaakt door Maaike 4x, Iris 3x en Marion 2x.

In de rust gaf coach Maarten Jansen aan dat er zeker kansen waren om de wedstrijd te winnen. Dan moest er in verdedigend opzicht nog een stapje extra gedaan worden: meer de handen erbij om de balweg naar de cirkel te onderbreken. Aanvallend af en toe net wat meer de rust bewaren om tot een goed schot te komen. Ook in de 2e helft bleven de teams de eerste 10 minuten aan een touwtje bij elkaar, er werd steeds om en om gescoord tot 13-13. Daarna pakte HVS voor het eerst een voorsprong van 3 punten en leek het gat geslagen. Maar de Jupiterdames knokten zich terug tot 16-15. Het werd 17-15 en weer toonde Jupiter karakter door op 17-17 te komen. Met nog 3 minuten te spelen leek het erop dat de punten verdeeld zouden worden, maar HVS zag toch nog kans om te scoren. Jupiter kreeg nog wel kansen om de gelijkmaker te maken, maar dat lukte helaas niet. De winst ging dus met 18-17 naar HVS. De doelpuntenmakers in de 2e helft waren opnieuw Maaike 3x, Iris 2x en Marion 3x.  Aan de 2 uitwedstrijden op avond hielden de Jupiterdames dus maar 1 punt over. Volgende weekend is men vrij en spelen dan op zondag 27 november alweer een uitwedstrijd in Breezand tegen Kleine Sluis/ZAP.