Tweede Friese Weekendschool van start in Franeker.

Zondag 13 november 2016 geven presentatrice Welmoed Sijtsma van het Jeugdjournaal en Caroline de Pee, wethouder in Franekeradeel het startschot voor Weekendschool Franeker.
Weekendschool Franeker biedt aanvullend onderwijs aan nieuwsgierige, gemotiveerde kinderen van 10 tot 14 jaar.

Gastdocenten met interessante of spannende beroepen laten de jongeren actief ervaren wat hun beroep inhoudt. Twee keer per maand in de periode van oktober tot juli krijgen de leerlingen les van bevlogen professionals op zondagmiddag. Ze maken kennis met kunst, cultuur, wetenschap en maatschappij en duiken in een boeiende wereld waar ze van huis uit waarschijnlijk niet zo snel mee in aanraking komen.

Zo krijgen de kinderen o.a. les van een chirurg in de OK, spelen ze met rechters en advocaten een heuse rechtszaak na, leren ze metselen bij een bouwbedrijf, vertelt de politie hoe je moet arresteren en gaan ze naar een chemiebedrijf om allerlei proefjes te doen. Elk nieuw schooljaar start een groep van ongeveer 25 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Franeker en omgeving. De verzamelplek is altijd in Theater de Koornbeurs, waar ook sommige lessen gegeven worden.

Op zondag 23 oktober jl. zijn de eerstejaars leerlingen gestart met een kennismaking en de eerste workshop. ‘We hebben bijna 30 aanmeldingen binnengekregen via verschillende basisscholen in de gemeente’ zegt Koos Pot, coördinator van Weekendschool Franeker. Er was voor dit eerste jaar plek voor 20 kinderen, we konden dus helaas niet iedereen plaatsen’.

Weekendscholen bestaan al ruim 15 jaar in Nederland. In 2013 is de eerste weekendschool in Friesland gestart, de Leeuwarder Weekendschool Baljée. Weekendschool Franeker is een initiatief van Stichting Het Klaarkampster Weeshuis. Dit Franeker fonds subsidieert activiteiten voor de jeugd en andere sociale en/of maatschappelijke projecten. Het Klaarkampster Weeshuis is een langjarige relatie met Weekendschool Franeker aangegaan.
www.weekendschoolfraneker.nl www.facebook.com/weekendschoolfraneker

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!