Tweede verlies op rij voor SC Franeker 1

Franeker – Het eerste elftal van Sc Franeker heeft zondag de derby tegen Dronrijp met 4-2 verloren. Door deze nederlaag haakt het team van Wibo de Brouwer voorlopig af in de strijd om de bovenste plaatsen.

Huiswerk

Ras SC-Franeker Rinze Werkhoven had als trainer van Dronrijp zijn huiswerk uitstekend gedaan. Wetend dat je SC Franeker niet moet laten voetballen, liet hij zijn team direct druk zetten zodra een Franeker speler in balbezit kwam. Dit had al na 5 minuten resultaat, toen Danny van Rootselaar geheel vrijstaand raak schoot. 1-0. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten verdiend op een 2-0 voorsprong door Patrick van Rootselaar. Kort daarvoor had Danny van Rootselaar nog pech met een schot tegen de paal. Het enige noemenswaardige feit van Franeker kant was een schot van Klaas Jan Bijlsma voorlangs het doel.

Een ander SC Franeker

Na rust tapte Franeker uit een heel ander vaatje. Nu zetten zij direct druk, waardoor Dronrijp niet meer aan voetballen toe kwam. Dronrijp liet Franeker het spel maken en wachtte rustig af. Mart Kuperus kreeg een mooie kans om de thuisclub snel weer in de wedstrijd te brengen, maar zijn schot belandde tegen de paal. Ook Jordi Stecking was dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn schot over het doel verdwijnen.

Met nog 20 minuten spelen sloeg Dronrijp bij een tegenaanval toe via Jacob Tiemersma, waardoor het duel gespeeld leek. 0-3. Franeker bleef echter knokken voor een goed resultaat en het was Frank de Vries die met nog een kwartier spelen tegenscoorde. 1-3. Direct daarna bediende Wiebe van der Meer De Vries vanaf rechts, maar op de huid gezeten door een verdediger, schoot hiij op een paar meter voor het doel over. Toch maakte Franeker kort voor tijd de verdiende aansluitingstreffer via Chris Outhuijsse. 2-3.

Emoties

In de slotfase liepen de emoties soms hoog op, waardoor scheidsrechter Leemberg alle zeilen moest bijzetten om het duel in bedwang te houden. Dat lukte, waarna Tsjalling Sikma deze derby in blessuretijd besliste met het vierde Dronrijpster doelpunt.

Op basis van de tweede helft had Franeker een punt verdiend. Gelet op het vertoonde spel in de eerste  helft liet Dronrijp niet alleen zien een fysiek sterke ploeg te hebben, maar ook een ploeg die heel aardig kan voetballen. Een team om terdege rekening mee te houden in het verdere verloop van de competitie. SC Franeker kan na de nederlagen tegen Robur vorige week en Dronrijp hun wonden gaan likken. Volgende week is het team vrij en kan het zich in alle rust opmaken voor het vervolg van de competitie. De tweede helft tegen Dronrijp bood genoeg aanknopingspunten om de rest van de competitie mnet vertrouwen teggemoet te zien.