Uitgesteld geluk in Franeker!

Komt u woensdagavond 15 juni om 19:30 uur ook naar ‘Uitgesteld geluk’ in de idylle van Franeker?

Neem een klapstoeltje mee en luister op een prachtige zomeravond naar het verhaal ‘Fan bosk en iepen fjild’ in de vlindertuin bij het Hitzumer binnenpad in Franeker. Het korte Friestalige verhaal wordt voorgelezen door verteller Sjoerd Bottema en ook schrijver Koos Tiemersma is zelf aanwezig met een aantal van zijn boeken.

De toegang is gratis en reserveren niet nodig. Uitgesteld geluk is het 100 daagse verhalenprogramma van Leeuwarden UNESCO City of Literature tijdens het Arcadia (Leeuwarden-Fryslân 2028). Koos Tiemersma, de oud-Franeker en bekende Friestalige auteur: “Foar my is dat net samar in plak, it is wêr’t ik opgroeid bin: it lân dêr wie fan ús heit-en-dy. Want ik bin berne op de Prins Hendrikkade 15, in boerespultsje dat wilens sloopt is om romte te meitsjen foar it Papierfabryk.

Omdat ik begrepen ha dat der yn Frjentsjer gjin boekesaak mear is, nim ik, as der belangstelling foar is, wat eksimplaren fan myn krekt ferskynde roman ‘De ynfaller’ mei. Of ien fan myn oare boeken, lykas ‘Quist’. Wa wit sjogge wy elkoar dêr, de tagong is fergees. (en nim in stuoltsje of krukje mei!)”.

De locatie Idylle (vlindertuin) is in de openlucht en is het best bereikbaar per fiets of te voet via het Hitzumer binnenpad vanuit Franeker. Parkeermogelijkheden zijn slechts zeer beperkt, zie kaartje:
– bij de Burgemeester Jan Dijkstraweg (500 meter lopen over schelpenpad),
– in de Alvestêdewyk (aan het einde van de Horsa op het pleintje – 500 meter lopen langs de Tsjommer feart),
– naast het NS-station of bij de supermarkt (1000 meter lopen via de fietstunnel en het Hitzumer binnenpad).

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!