Op donderdag 12 december organiseert de Stichting Agrarische Dagen in Tulip Inn de Valk een unieke Franeker kunstveiling voor haar sponsors en belangstellenden. De opbrengst van deze veiling komt ten goede aan het Foppe Fonds. Op deze avond zal Foppe de Haan, voorafgaande aan de veiling, een lezing houden over de projecten (gehandicaptensport/kinderen) die het fonds ondersteunt. Dit deel van de avond is exclusief voor de gulle sponsors van de Agrarische Dagen en de inbrengers van de veiling. De veiling is daarna publiek toegankelijk voor liefhebbers en geïnteresseerden en begint om ca. 21.30 uur.

Op de veiling komen zeer bijzondere stukken met Franeker als onderwerp onder de hamer maar ook werken van Franeker kunstenaars. Zo worden er werken geveild van o.a. Abe Gerlsma, Johan Hemkes, Sjoerd de Vries,Peter Vassilev, Joan van de Brug en Sikko de Vries. De catalogus van de te veilen werken is vanaf 1 december te raadplegen op www.agrarischedagenfraneker.nl/veiling. Op zaterdagmiddag  7 december is in Tulip Inn de Valk een kijkmiddag. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen belangstellenden kijken welke bijzondere stukken er onder de hamer komen.

Heeft u een mooi stuk met Franeker als onderwerp of van een Franeker kunstenaar bijvoorbeeld een ets, zeefdruk, litho, schilderij, oude plattegrond, beeld, aardewerk, boek of iets anders dat u zou willen inbrengen? Dan kunt u contact opnemen met de veilingmeesters Tamme Feenstra (feenstraantiek@live.nl of 0517-392323) en Peter Veltman (peter.tanja@home.nl of 0517-393062). Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden van de veiling; zo kunt u bijvoorbeeld aangeven dat u de gehele opbrengst of een deel van de opbrengst aan het Foppe Fonds wilt schenken. Vanzelfsprekend is het mogelijk een “ondergrens” af te spreken voor de in te brengen werken.

Wilt u meebieden? Meldt u dan op de kijkmiddag voor het verkrijgen van een biednummer of stuur een email naar de veilingmeesters met uw persoonlijke gegevens. Bent u niet in de gelegenheid om op 12 december mee te bieden maar heeft u wel belangstelling voor één van de te veilen werken, dan kunt u uw bod kenbaar maken bij de veilingmeesters.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!