© FranekerActueel.nl
© FranekerActueel.nl

In de loop van de middag ontstaan de eerste regen- en onweersbuien in het zuidwesten van ons land. Gedurende de middag en avond trekken de buien noord oostwaarts over ons land. Hierbij is veel regen in korte tijd mogelijk, plaatselijk ook hagel van 2-3 cm groot en zware windstoten van 75-100 km/uur. Tijdens de zwaarste buien kunnen de windstoten mogelijk nog forser uitpakken.

Bron: buienradar

In de loop van de avond trekken de onweersbuien verder richting het noorden en naar verwachting zullen de buien tussen 20:00 en 22:00 uur in het uiterste noorden arriveren. Rond middernacht is het overal weer droog en volgen brede opklaringen.

Doordat de buien zeer lokaal zijn, kunnen de neerslaghoeveelheden van plaats tot plaats erg verschillen. Mede hierom zal het neerslagtekort hoogstwaarschijnlijk niet dalen. De buien brengen waarschijnlijk wel verlichting, maar zijn niet het meest effectief tegen droogte. De regen valt in een te korte tijd om goed de bodem in te zakken. Daarnaast is de grond extreem droog, waardoor regenwater dat op de bodem valt erg moeilijk wordt opgenomen en de meeste regen gewoon wegstroomt richting sloten of rioleringen.

Bron tekst: weeronline 

Bron: weeronline
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!