Twee jaar hebben we de Agrarische Dagen moeten missen, maar nu is dit prachtige evenement terug van weggeweest. En hoe! Bezoekers kunnen genieten van een mooi, gevarieerd programma met enkele mooie vernieuwingen.

De grote opening van de Agrarische Dagen 2022 vindt plaats op de brug vóór het Planetarium. Dat wordt een groots spektakel met een prachtig decor! Daarna is er muziek op de Breedeplaats. Het is voor het eerst dat er op de openingsavond muziek is. Meteen een mooie opmaat voor de Agrarische Dagen 2022, want dit jaar is er meer muziek dan ooit! Óók voor de bezoekers in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. We kregen de feedback dat voor deze doelgroep het muziekprogramma beter kon. Daar is onder andere een heel gaaf dance programma uit voortgekomen. Verder is er volop keus uit rock, funk, Hollandse meezingers en nog heel veel meer. Voor ieder wat wils. 

 

Drie clusters

Een andere mooie verandering is dat Agrarische Dagen 2022 binnen de bolwerken gaat plaatsvinden. Er zijn drie clusters: Sjûkelan, Raadhuisplein en Breedeplaats. Dit brengt voor ons als organisatie meer zekerheid. Mocht corona in alle hevigheid weer gaan woekeren, dan kunnen we de clusters afsluiten en zo het aantal bezoekers reguleren waardoor iedereen veilig en fijn van het evenement kan genieten. 

 

Smakelijk Franeker en Straatfestival

Het Sjûkelan is de nieuwe locatie voor ‘Smakelijk Franeker’. Op deze plek wordt alles uit de kast getrokken om een heerlijke festivalsfeer neer te zetten. ‘Smakelijk Franeker’ vindt op hetzelfde moment plaats als het Straatfestival. Bezoekers kunnen dus makkelijk van beide evenementen genieten. Dat alle festiviteiten nu in het centrum plaatsvinden, heeft ook als voordeel dat we ondernemers er maximaal bij kunnen betrekken. 

 

Martinikerk

Een andere bijzondere locatie is de Martinikerk. Vanuit de kerk kwam de vraag om iets samen met de Agrarische Dagen te organiseren met oog op het 600-jarig bestaan van de Martinikerk. Daarom vindt er in de Martinikerk de ‘Frouwen Fair’ plaats, een unieke locatie. Aansluitend op de fair kunnen we genieten van het jubileumconcert van Advendo, wat een muzikaal spektakel belooft te worden met medewerking van Henk Poort en Jennie Lena. 

 

Ut wurdt tiid!

Er is door de Agrarische Dagen-commissies en vrijwilligers veel tijd en energie gestoken in een mooi en gevarieerd programma voor iedereen. Een programma dat verder niet mogelijk was geweest zonder onze sponsoren en de Club van 100. Iedereen heeft zijn best gedaan om iets moois te organiseren voor de stad. We kunnen met z’n allen eindelijk weer genieten van een mooi feest; “ut wurdt tiid”!

 

Overal dezelfde munten

De Agrarische Dagen van 2022 kent een nieuw munten systeem. Dit jaar is het mogelijk om overal te betalen met dezelfde muntjes. Voorgaande editie konden bezoekers al muntjes kopen voor de verschillende tap-/drankwagens en snackwagens die verspreid door de stad stonden. Voor ‘Smakelijk Franeker’ waren er alleen aparte muntjes, die alleen daar te gebruiken waren. Tijdens de Agrarische Dagen 2022 kun je overal betalen met dezelfde munt. Bij de Breedeplaats, Raadhuisplein en het Sjûkelân komen automaten te staan waar je munten uit kunt halen. Bij alle locaties kun je met pin betalen. Kun je niet pinnen, dan zijn er nog nog 2 locaties waar je met cash kunt betalen. Bij de Breedeplaats en het Sjûkelân. De Agrarische Dagen werkt dus met automaten en er kan daarom niet gewisseld worden. Maar de muntjes die bezoekers hebben gekocht, zijn tijdens de Agrarische Dagen van 2023 ook te gebruiken.Wil je de muntjes toch inleveren tijdens de Agrarische Dagen van dit jaar, dan kan dat ook. Op vrijdag en zaterdagavond komen er kassahokjes te staan waar je munten in kan leveren. Met behulp van je smartphone krijg je een groot deel van het geld teruggestort op je rekening met behulp van een QR-code. Het terugbetalen zelf (de transactiekosten), de huur van de bekers en ook het schoonmaken ervan kost de stichting Agrarische Dagen wel geld. Om dit gemakkelijke, duurzame en veilige systeem mogelijk te maken, houden we daarom 50 cent in van elke ingeleverde munt. Je kunt ervoor kiezen om de munten in te leveren of volgend jaar weer te gebruiken voor eten en drinken. Op deze manier is het nieuwe munten systeem een veilig, duurzaam en gemakkelijk systeem voor de zowel de bezoekers als voor de organisatie. 

 

 

 

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!