Van donderdag 12 april tot en met zondag 15 april ligt het historische zeilschip de Tromp –  met aan boord een unieke expositie over de 11fountains – in Franeker aan de Zuiderkade. Bezoekers zijn welkom tussen 13.00 en 18.00 uur. Het schip maakt een reis langs alle Friese Elfsteden onder de naam ‘De Tocht’. De expositie was voor het eerst te bezoeken tijdens het openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân 2018 en lag ook in Rotterdam tijdens de Art Rotterdam kunstweek.

De Tocht is een rondvarende expositie over 11Fountains op de originele koftjalk de Tromp. Vooruitlopend op de opening van de fonteinen op 18 mei 2018 vertelt  De Tocht het verhaal achter 11Fountains, op uniek varend cultureel erfgoed, met de maquettes van toekomstig cultureel erfgoed aan boord.  De expositie omvat:

  • De maquettes van de fonteinontwerpen;
  • Beeldmateriaal van het maakproces, waarbij een kijkje wordt gegeven achter de schermen, in de studio’s van de kunstenaars (internationaal en Fries) en bij internationale en Friese ambachtslieden en bedrijven;
  • Boeken over het werk van de kunstenaars;
  • En diverse activiteiten.

Iedere week wordt een andere Elfstedenstad bezocht. Kijk voor het volledige en actuele overzicht op www.11fountains.nl  en klik op De Tocht.

Ontdek de geheimen van 11fountains

Waar vind je 11 fonteinen gemaakt door 11 internationale topkunstenaars? In de Friese Elfsteden! Hedendaagse kunst en oude cultuurschatten. Water, Natuur en Cultuur. Barstens vol verhalen. Ontdek de geheimen van Friesland!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!