Veel interesse Sjaardemastraat en New Waterhouse tijdens “Dag van de Bouw”

37- © Eddie Spoelstra voor FranekerActueel.nlFraneker – Afgelopen zaterdag vond voor de 8e maal de landelijke ‘Dag van Bouw’ plaats. Op deze dag stellen leden van Bouwend Nederland kleine en grote bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Lokaal nam ook bouwbedrijf Van Marrum hier aan deel. Zo konden de zorgappartementen aan de Sjaardemastraat worden bekeken en ook het in aanbouw zijnde appartementencomplex New Waterhouse aan de Prins Willem de Zwijgerlaan. Ter plaatse werd nadere uitleg gegeven door medewerkers van bouwbedrijf Van Marrum.

De 17 appartementen aan de Sjaardemastraat zijn een ontwikkeling van Accolade, LOFT ruimtelijke ontwikkeling en bouwbedrijf Van Marrum.  Daarnaast zijn ook woninginrichting Greate Pier en Martens Vis betrokken geweest bij deze ontwikkeling. De appartementen worden verhuurd aan de J.P. van de Bent stichting die op deze locatie woonruimte in combinatie met zorg aanbied. Ruim 400 mensen bezochten dit project op deze zaterdag. De reacties waren zeer positief ten aanzien van zowel het ontwerp (Adema Architecten Dokkum) als ten aanzien van de appartementen, die als zeer ruim werden ervaren. Ook de afwerking van de diverse appartementen leverde vele complimenten op. De oplevering van het project is nog deze maand, waarna de bewoners vanaf 1 juli a.s. hun appartement kunnen betrekken.

Naast de appartementen aan de Sjaardemastraat kon ook het New Waterhouse met 4 appartementen in het hogere segment, worden bezichtigd. Hoewel dit project nog in de ruwbouwfase is hebben circa 100 personen hieraan een bezoek gebracht. Ook in deze fase leverde dit project al vele lovende reacties op,  met betrekking tot de bijzonder fraaie ligging aan het Van Harinxmakanaal, alsmede ook de grootte van de appartementen, de mooie uitzichten vanuit deze appartementen., en de royale terrassen en balkons. New Waterhouse is ontwikkeld door Van Marrum, Van der Weerd en Adema Architecten Dokkum, en was het prijswinnende ontwerp voor deze locatie in een door de gemeente Franekeradeel gehouden competitie. Van de 4 appartementen is er nog één beschikbaar. Wanneer de bouw verder is gevorderd wordt New Waterhouse nogmaals opengesteld voor het publiek. Nadere mededelingen over datum en tijd volgen te zijner tijd.

Landelijk trok de Dag van de Bouw dit jaar zo’n 125.000 bezoekers. De Noord-Zuid-metrolijn was de grootste publiekstrekker. Zo’n 16.500 mensen maakten een wandeling door de tunnel onder het IJ.

FranekerActueel.nl maakte de volgende foto impressie:

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!