Verlies voor de dames van Jupiter ’76

Verlies voor de dames van Jupiter ’76 in een doelpuntenrijke thuiswedstrijd

Afgelopen zondag (12 november) werd door de Jupiter dames de tweede wedstrijd van het seizoen gespeeld. Dit was tevens de eerste thuiswedstrijd voor de dames uit Franeker. Lacom ’91 was de tegenstander en huidige koploper in de competitie. Voor beide ploegen was het een eerste ontmoeting waarin ogenschijnlijk alles mogelijk was.

Net als de week daarvoor ging Jupiter voortvarend van start. Binnen een paar seconden na aanvang opende Sandra Hofstra de score voor Jupiter met een snel schot via een break-out. Lacom leek moeite te hebben met de afstand schutters van Jupiter want in de volgende aanvallen wisten Ancilla Roerink (2x) en Nynke de Jager voor Jupiter te scoren. Na deze 4-0 voorsprong begon Lacom meer grip te krijgen op de wedstrijd waardoor er om en om gescoord werd door beide ploegen. Beide teams hielden het tempo hoog waardoor er snel gespeeld werd. Marie-jetske Lettinga schoot vervolgens de bal voor Jupiter recht door de handen van de keepster in het doel. Lacom antwoordde snel maar ook Ancilla scoorde opnieuw om de voorsprong voor Jupiter te behouden. Het werd voor Jupiter echter wel steeds moeilijker om deze voorsprong vast te houden; Lacom scoorde in een ware doelpuntenregen vijf keer achter elkaar zonder tussenkomst van Jupiter. Annemiek Rinia van de dames A-jeugd van Jupiter die als reservekeepster meespeelde, wist een einde te maken aan de reeks tegendoelpunten door het stoppen van een penalty. Marije Bijlsma wist voor de rust nog te scoren vanaf de cirkelpositie. Het laatste woord in deze helft was echter voor Lacom die met een vrije worp uit stilstand de ruststand op 10-11 wist te zetten.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust een stevige peptalk omdat hij merkte dat de Jupiterdames in de verdediging verzwakten. Hier moest meer voor elkaar gewerkt worden om te voorkomen dat de tegenpartij tot scoren kon komen. Met dit advies op zak startten de dames aan de tweede helft.

De tweede helft begon helaas zoals de eerste helft was geëindigd. Lacom pakte het initiatief en ging door met scoren. Ancilla zag nog kans om een doelpunt te maken maar de overhand lag bij Lacom. Maar liefst negen keer achter elkaar wisten de dames van Lacom het doel te vinden. Jupiter had des te meer moeite om te scoren. De verdediging van Lacom anticipeerde effectief op het spel van Jupiter waardoor vrijwel elk schot gestopt kon worden. Het was wederom Ancilla die de score van Jupiter wist uit te breiden met een vrij schot vanaf de cirkel. Lacom liet zich echter niet van de wijs brengen en antwoordde met twee tegendoelpunten. Toch wisten de dames van Jupiter in de laatste minuten van de tweede helft nog enige weerstand te bieden. Zo scoorde Jessica de Graaf een fraai doelpunt en kon Marie-jetske ook een tweede doelpunt op haar naam schrijven. Helaas liet de verdediging van Jupiter nog te wensen over waardoor Lacom kon blijven scoren. Sandra maakte haar tweede doelpunt door een strakke bal vanaf de linkerhoek. Voor Jupiter kwam het laatste doelpunt op naam van Rianne Mendel die vanuit de A-jeugd de dames senioren kwam versterken in deze wedstrijd. Het slotakkoord was voor Lacom die met een laatste doelpunt een monsterscore op de teller wist te zetten.

Na een flitsende start en een zeer teleurstellende tweede helft kwam de eindstand neer op 17-32 in het voordeel van Lacom ’91. Ondanks deze nederlaag werd de wedstrijd door beide partijen als een sportieve pot ervaren. Met deze ervaring gaan de dames van Jupiter ’76 aan de slag in de training en kijken ze vooruit naar de wedstrijd van komend weekend in Hoogkarspel tegen D.T.S. ’48.