Vijf jongens opgepakt voor 23 inbraken in Franeker

De politie heeft vijf jongens opgepakt die verantwoordelijk worden gehouden voor 23 woning- en bedrijfsinbraken en diefstallen in Franeker. Twee van hen werden in november 2015 op heterdaad tijdens een inbraak in een winkel aangehouden. Het onderzoek leidde vervolgens naar nog drie andere jongens.

De woning- en bedrijfsinbraken en diefstallen vonden plaats tussen augustus en november 2015. De politie kwam de jongens op het spoor toen twee van hen werden betrapt bij een winkel aan de Osingastraat in Franeker. Tijdens hun verhoor werden meer details bekend en rechercheurs kwamen door onderzoek uit bij nog drie andere jongens. De jongens zijn in de leeftijd van 15 tot 17 jaar en komen uit Franeker.

Buit
Bij de inbraken en diefstallen werden voornamelijk geld en sieraden buitgemaakt. Slechts een paar goederen van een inbraak in een sportvereniging werden teruggevonden.

Motief
De jongens verklaarden dat ze handelden om snel en gemakkelijk geld te krijgen en ze deden het voor de kick. Twee van de vijf zitten met een enkelband thuis. De andere drie werden na een paar dagen verhoor in afwachting van het onderzoek naar huis gestuurd. Het vijftal moet zich in maart voor de rechter verantwoorden.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!