Vogelwacht Franeker e.o. zoekt het hogerop.

Mooi nieuws voor de Vogelwacht Franeker e.o.! Het wachtbestuur kan voortaan een drone inzetten bij het doen van nazorg.

Vogelwacht Franeker  e.o. is één van de grootste wachten van Friesland. Zij verzorgen de nazorg voor weidevogels op een gebied van ca. 11.000 hectare landbouwgrond.  Om deze belangrijke nazorg op zo’n grote oppervlakte en met minder verstoring voor de weidevogels uit te kunnen voeren was het een grote wens van het bestuur een drone aan te schaffen.

Vogelwacht Franeker e.o. heeft hierbij ook een beroep gedaan op Hiemstra Financiële Diensten. Johan Hiemstra: ‘Als lokaal bedrijf vinden wij het van belang om ons in te zetten voor de leefbaarheid van onze omgeving. Over een bijdrage voor de nazorg van de weidevogels hoefden wij dan ook niet lang na te denken. De drone spot tevens jonge reeën en hazen voordat de boer gaat maaien. Wij hebben onze samenwerkingspartner Nh1816 Verzekeringen benaderd voor een bijdrage vanuit hun coöperatie. Samen hebben we een bedrag van € 2500,- beschikbaar gesteld aan Vogelwacht Franeker e.o..’

Een aantal vrijwilligers van Vogelwacht Franeker e.o.  heeft de cursus voor het vliegen met een drone met goed resultaat afgerond. Inmiddels heeft de drone al meerdere keren succesvolle vluchten kunnen maken.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!