Bibliotheek Franeker

Volop cursussen en workshops in Bibliotheken Franeker en Dronryp

In Bibliotheken Franeker en Dronryp en huiskamerbibliotheek Ried is er dit voorjaar van alles te doen. Er zijn wekelijks spreekuren voor digitale en juridische vragen in Bibliotheek Franeker, in Bibliotheek Dronryp kunnen bezoekers koffie drinken met de energiecoach en op 13 mei start er weer een basiscursus Windows 10 in Franeker.

Leer werken met DigiD

Op dinsdag 3 mei start in Bibliotheek Franeker de vijfdelige cursus Leer werken met de DigiD. In vijf lessen leren de cursisten hoe ze veilig kunnen werken met de DigiD. Ze kunnen in een veilige leeromgeving oefenen en leren hoe ze zaken moeten aanvragen op overheidswebsites. Aanmelden voor deze cursus kan in de bibliotheek en via de website ontdekdebieb.nl.

Juridisch spreekuur

Elke donderdagmiddag, van vier uur tot half zes is er juridisch spreekuur in Bibliotheek Franeker. Zowel leden als niet-leden kunnen dan hun juridische vragen stellen aan een jurist. Dit spreekuur is gratis en een afspraak maken hoeft niet.

Expeditie Next

Vrijdag 6 mei staat heel Franeker in het teken van Expeditie Next: een wetenschapsfestival voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders. Op allerlei locaties in Franeker, waaronder de bibliotheek zijn de leukste onderzoeken, experimenten en spelletjes te doen. Tickets via expeditienext.nl.

Leer striptekenen

In huiskamerbibliotheek Ried is op dinsdagmiddag 10 mei een workshop striptekenen. Iedereen, jong en oud die de beginselen van striptekenen wil leren is welkom. Deze workshop is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk.

Basiscursus Windows 10, vanaf 13 mei

Tijdens deze zesdelige cursus leren cursisten de basisbeginselen van het gebruiken van apps, tekstverwerking, zoeken op internet, afbeeldingen downloaden, mappen maken en mailen. Een echte basiscursus waarvoor cursisten bij voorkeur hun eigen laptop meenemen. De cursus kost 40 euro voor leden van de bibliotheek en 54 euro voor mensen die nog niet lid zijn. Aanmelden kan in de bibliotheek of via de website ontdekdebieb.nl.

Koffie met…de energiecoach

De bibliotheek nodigt regelmatig interessante sprekers uit voor een kopje koffie. Op zaterdag 14 mei komt de energiecoach langs in Bibliotheek Dronryp. Wie vragen heeft over het isoleren van de woning, drinkt een kopje mee en stelt de vragen aan de energiecoach. De toegang is gratis, aanmelden is niet noodzakelijk en de koffie staat natuurlijk klaar.

Digitaal spreekuur

Elke dinsdagmiddag, van half twee tot half vier is er digitaal spreekuur in Bibliotheek Franeker. Zowel leden als niet-leden kunnen dan langskomen met vragen over hun tablet, laptop of smartphone (alle merken). Een afspraak maken voor het spreekuur hoeft niet en het is gratis voor iedereen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!