Voorbereidingen Sinterklaassprookje al in volle gang. *foto’s*

Sinterklaas en zijn Pieten zijn nog maar net in het land, maar vanaf de zomervakantie zijn de voorbereidingen voor het Sinterklaassprookje al in volle gang. Het bestuur is alweer druk in de weer, de spelers zijn druk aan het oefenen, de mannen van de bouw zijn druk en de kleedsters buigen zich over de kostuums. Allemaal gezellige drukte voor het Sinterklaassprookje van dit jaar.

Dit jaar is gekozen voor het sprookje ‘Wat een heksenketel’. Dit sprookje is geschreven door Yvonne van Venrooij-Linders. Een komisch sprookje, met veel humor voor jong en oud.

Hieronder een korte beschrijving:

Er was een een schrijver die graag weer een nieuw sprookje wilde schrijven. Al snel bedenkt hij een verhaal over vier tovenaarsleerlingen die hun diploma willen halen om zo een echte tovenaar te worden. Hun laatste opdracht luidt: schop een sprookje door de war! Maar een van de leerlingen verknalt de opdracht. In plaats van een sprookje te verpesten, heeft hij Roodkapje juist geholpen door haar te waarschuwen voor de Boze Wolf. Als straf wordt hij naar de sprookjeswereld gestuurd om spullen van verschillende sprookjesfiguren te stelen. Hij wordt geholpen door Roodkapje, maar tegengewerkt door de drie andere tovenaarsleerlingen.

Op 24, 25, 26 en 27 november aanstaande zijn alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 van alle basisscholen van Franekeradeel van harte welkom in de Koornbeurs te Franeker. Overige belangstellenden kunnen op vrijdagavond 27 november het Sinterklaassprookje in een exra voorstelling komen bewonderen.

De voorstellingen voor de kinderen worden gefinancieerd door middel van een collecte. De collecte voor het Sinterklaassprookje zal plaatsvinden van zaterdag 14 november tot en met donderdag 19 november.

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.sinterklaassprookjefraneker.nl

Wij maakten een paar foto’s van de enthousiaste groep spelers en het druk vergaderende bestuur:

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!