Voorbereidingen sinterklaassprookje in volle gang *foto’s*

Sinds de zomervakantie wordt er druk gewerkt aan de uitvoering van het sinterklaassprookje. De spelers repeteren onder leiding van Louise Kleene, zij regisseert het sprookje voor de eerste maal. De basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8 van alle basisscholen van Franekeradeel zullen worden getrakteerd op een smakelijk voorstelling. Voorheen werd het sprookje voornamelijk gespeeld door medewerkers van de basisscholen, maar de laatste jaren is net voor de scholen lastig om de medewerkers beschikbaar te stellen. Toch streeft het bestuur van het sprookje er wel naar om de traditie van het spelen door medewerkers van de basisscholen in stand te houden.

Het maken van een moderne jeugdvoorstelling en het opvoeren in een theater kost veel geld. Het bedrag wordt voor een groot gedeelte gesponsord door de Franeker ondernemers, subsidies en niet te vergeten de scholen zelf. Helaas is dit niet voldoende om alle kosten te dekken, daarom is er binnenkort weer de jaarlijkse collecte.

Op vrijdagavond 25 november is er een extra voorstelling voor iedereen die wil genieten van een prachtig sprookje. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar aan de kassa van Theater de Koornbeurs

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!