Op 2 augustus 2023 is de jaarlijkse PC in de binnenstad van Franeker. Tijdens dit evenement is een gedeelte van de binnenstad afgezet. Je kunt er dan niet komen met je auto, motor, vrachtwagen of ander voertuig. Woon of werk je in de binnenstad? Moet je er spullen leveren of ben je mindervalide? Dan kan je een stukje papier aanvragen waarop staat dat je toch de binnenstad mag inrijden. Dit papier noemen we een vrijgeleide. Vraag de vrijgeleide vanaf 14 tot uiterlijk 28 juli 2023 aan.

Met een vrijgeleide laat je zien dat je een goede reden hebt om toch in de binnenstad te mogen rijden. Bijvoorbeeld omdat je er woont of werkt. Toch is het advies om de auto, motor, bus of scooter zoveel mogelijk te laten staan. Het is onhandig voor jezelf en de mensen die het evenement bezoeken als er veel mensen door de binnenstad rijden.

Niet iedereen kan een vrijgeleide aanvragen. Je moet er een goede reden voor hebben. Bijvoorbeeld omdat:

  • Je woont in de binnenstad
  • Je werkt in de binnenstad
  • Je goederen of maaltijden moet bezorgen in de binnenstad
  • Je niet goed ter been bent of mindervalide
  • Je meehelpt met de organisatie

Vrijgeleide uitlenen

Een vrijgeleide staat op naam en kenteken. Iemand anders kan dus niet van jouw vrijgeleide gebruik maken. Je kan deze niet uitlenen.

Weet je dus al dat je tijdens het evenement gebruik moet maken van diensten? Bijvoorbeeld een aannemer, thuiszorg of maaltijdbezorgservice? Laat ze dan weten dat ze een vrijgeleide moeten aanvragen.

  • Na het invullen van het formulier krijg je de vrijgeleide via de post naar je adres gestuurd.
  • De vrijgeleide wordt afgegeven op naam en op kenteken van de auto.
  • Leg de vrijgeleide duidelijk zichtbaar onder het voorruit van je auto of geef de vrijgeleide aan een hekkenwacht als deze persoon hierom vraagt.

Heb je nog vragen over het aanvragen van een vrijgeleide? Neem dan contact op via de e-mail info@waadhoeke.nl of bel (0517) 380 380.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!