Vrijwilligers gezocht voor Batting en Booth’s Boutique

Franeker – Zorgcentrum De Batting in Harlingen draagt de zorg voor oudere veelal dementerende bewoners en/of bewoners met een lichamelijke beperking. Op dit moment is De Batting op zoek naar vrijwilligers voor de woongroepen. In een woongroep verblijven zo’n 6-8 ouderen met dementie en gedragsproblemen. De werkzaamheden zijn in grote lijn; aanwezig zijn op de huiskamer, ondersteuning bieden bij eten en drinken,  kleine huishoudelijke taken in de huiskamer doen,  individuele aandacht besteden aan bewoner, afhankelijk van de vraag bv: wandelen. samen kunnen werken met de woonbegeleider.

Belangrijk is dat de vrijwilliger kan omgaan met ouderen met dementie en gedragsproblemen. Desgewenst kan de psycholoog van de Batting ondersteuning bieden. Werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag. (tijdstip is in overleg).

(Deze vacature is niet geschikt als stage).

en de Skule zoekt voor:

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie die zich ten doel stelt mensen te helpen die in moeilijke omstandigheden verkeren op wat voor gebied dan ook, zonder enige vorm van discriminatie. Op dit moment zoekt het Leger des Heils in Harlingen nieuwe enthousiaste, vrijwillige medewerkers voor de kledingwinkel: “Booth’s Boutique”. Deze bevindt zich in de Simon Stijlstraat, bijna in het hart van Harlingen. In de Booth’s Boutique bevindt zich een uitgebreide collectie goede, tweedehands kleding: jurkjes, blouses, rokken (spijker)broeken, truien, T-shirts, colbertjasjes, schoenen, etc.
Maar daarnaast ook gordijnen, beddengoed e.a.
Bezoekers kunnen in de gezellige koffiehoek een kopje koffie/thee drinken. Werkzaamheden van vrijwilligers zijn: klaarzetten en bijhouden van de koffietafel, klanten adviseren, kassawerkzaamheden, kleding weghangen enz. Werkdagen zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 11.00 – 16.00 uur.
Er wordt van de vrijwilliger verwacht dat hij/zij sociaal, vriendelijk en efficiënt is en de doelstelling van het Leger des Heils onderschrijft. (Minimum leeftijd 16 jaar). Begeleiding is aanwezig. De vrijwilliger is tijdens de werkzaamheden WA verzekerd. (deze vacature is geschikt als stage). Reiskosten worden vergoed.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij De Vrijwilligerscentrale van De Skule Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, tel: 0517-397800, mailen kan ook: info@deskule.nl. Andere vacatures bekijken? www.deskule.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!