Het vijfde Simmerjûncollege van 2023 van de Academie van Franeker wordt gegeven door Carla van der Puttelaar. Zij gaat in op zowel haar kunstenaarschap als haar werk als kunsthistoricus en de verwevenheid van die rollen Ook vertelt ze op woensdag 23 augustus over de kunstwerken uit binnen- en buitenland die haar inspireren.

Vrouwen in de kunst in heden en verleden
Wat hebben Schotse portretschilderkunst uit de zeventiende eeuw, schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw en Japanse houtsnedes uit de achttiende eeuw met elkaar gemeen? Alle drie zijn ze een inspiratiebron voor portretfotograaf en kunsthistoricus Carla van de Puttelaar.

In dit college vervult Van de Puttelaar een dubbelrol. Als kunsthistoricus vertelt zij hoe vrouwen in het verleden werden geportretteerd. En als fotograaf laat zij zien hoe zij zelf vrouwen portretteert. Ze vertelt hoe zij inspiratie haalt uit kunst uit het verleden en deze gebruikt voor het maken van haar eigen werk. Maar ook hoe haar kunstenaarschap haar werk als kunsthistoricus beïnvloedt, vooral in de manier van kijken.

Praktische informatie
Het Simmerjûncollege van Carla van de Puttelaar vindt plaats op 23 augustus in de collegezaal van de Academie van Franeker (Botniastins, Breedeplaats 1, Franeker). Aanvang: 20.00 uur, de Botniastins is open vanaf 19.30 uur. Een college duurt ongeveer een uur. Entree inclusief consumptie: 10 euro, jongeren tot 18 jaar: 5 euro. Toegangskaartjes zijn vanaf een halfuur voor aanvang verkrijgbaar in de Botniastins. Reserveren kan via academiefraneker.nl. Na afloop van het college kunt u napraten met de spreker op het terras van De Doelen, tegenover de Botniastins.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!