Van 28 september tot en met 8 oktober is het in Waadhoeke de ‘Week tegen Eenzaamheid’. Al ruim een jaar is de werkgroep ‘Waadhoeke zegt NEE tegen eenzaamheid’ actief. Tijdens deze week organiseren zij verschillende activiteiten om het onderwerp  eenzaamheid bespreekbaar te maken. De ondertekening van het ‘Manifest tegen Eenzaamheid’ op 3 oktober is een belangrijk moment in strijd tegen eenzaamheid.

Manifest tegen Eenzaamheid
Op donderdagavond 3 oktober ondertekenen verschillende organisaties, zoals dorpsverenigingen, zorgorganisaties en verschillende kerken het manifest en het actieplan tegen eenzaamheid. Hiermee geven zij aan dat zij het probleem eenzaamheid erkennen en actief met de acties uit het actieplan aan de slag gaan. Die middag is in de Anna Tsjerke in Winsum een themabijeenkomst voor professionals en vrijwilligers. Deze middag staat in het thema ‘Zullen we samen eenzaam zijn?’. Opgave voor deze middag kan via: ik@zegneetegeneenzaamheid.nl.

Activiteiten
De week tegen Eenzaamheid wordt geopend met  ‘Heel Boksum bakt’. Dat is in Dorpshuis It String in Boksum op 28 september om 10.00 uur. Iedereen die trek heeft, is van harte welkom. Op woensdag 2 oktober is er vanaf 19.00 uur een filmavond in de Koornbeurs in Franeker. Deze avond is bedoeld voor medewerkers van organisaties die het manifest ondertekenen. Op dinsdag 8 oktober is er een open maaltijd vanaf 18.00 uur in de Martinikerk in Franeker. Voor € 3,- kan iedereen aanschuiven.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!