Een Waddenpoort gehaktbroodje of Franeker turf? De vers specialisten van de Dijkstraat in Franeker spelen in op de werkzaamheden rondom Franeker Waddenpoort. Vandaag boden zij wethouder Bekkema hun producten aan op het net geplaatste bootbankje van Franeker Waddenpoort.

Acties vers specialisten Dijkstraat

De vers specialisten doen er van alles aan om het hun klanten zo aangenaam mogelijk te maken tijdens de werkzaamheden van Franeker Waddenpoort. De stad wordt straks prachtig, maar de werkzaamheden leveren ook verkeershinder op. Klanten mogen daarom aan de Zuiderkade (op hoogte van Slagerij Terpstra)  tijdelijk  “gratis” kort parkeren tijdens de stremming. Ook komen er verschillende acties en aanbiedingen voor trouwe klanten. En nu zijn er dus de Waddenpoort-producten.

Waddenpoort-producten

Banketbakkerij Schaafsma komt met een Franeker Turf. Een gekruide cake in de vorm van een turf. Dit verwijst naar Turfkade en de werkzaamheden aan de dam.  Keurslagerij Dijkstra komt met een Waddenpoort gehaktbroodje. Slagerij Emiel Terpstra verkoopt straks Oosterpoort gehakt en een agrarische rol. En cafetaria Fröhlich gooit de ras patat met frikandel in de aanbieding.

Bootbankje

Aan het begin van de Dijkstraat is sinds gister een bootbankje te vinden. Het bootje is in opdracht van de gemeente Franekeradeel en Het Friese Merenproject gemaakt. Winkelend publiek en toeristen worden zo geattendeerd op de werkzaamheden in Franeker de komende periode.

Franeker Waddenpoort

Franeker, Ster van de Elfsteden, wil vanaf 2017 een aantrekkelijke toegangspoort in het Friese Waddengebied zijn. Om dat te bereiken is het programma Franeker Waddenpoort ontwikkeld. De maatregelen uit het programma maken de stad over het water en de weg nog beter bereikbaar. En moeten meer toeristen en vaarrecreanten naar Franeker en omgeving trekken. Zo wordt de oude binnenstad per boot weer goed bereikbaar. De Oosterpoortsdam maakt plaats voor een brug. De Stationsbrug en Saakstra’s brêge worden vervangen.  Met extra aanlegplaatsen langs de historische bolwerken worden toeristen verleid om aan wal te komen.  Kades worden vernieuwd en er komt bebording en bewegwijzering  voor toeristen. Een tunnel onder het spoor maakt het buitengebied van Franeker straks nog beter toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Foto Joachim de Ruijter

15 09 15 Waddenpoortproducten bij bootje

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!