Simmerjûncollege 19 juli 2023 met Marga Waanders

Het eerste Simmerjûncollege van 2023 van de Academie van Franeker wordt gegeven door de burgemeester van de gemeente Waadhoeke, Marga Waanders. Als knipoog naar het thema van de collegereeks, ‘Van dichtbij’, schetst zij op woensdag 19 juli een vergezicht voor de gemeente Waadhoeke.

Nuchtere kijk op het goede leven
Het lijkt soms alsof de waan van de dag regeert, nu we van de ene crisis in de andere rollen. Daarom heeft de Academie van Franeker burgemeester Marga Waanders uitgenodigd om een vergezicht voor ons te schetsen. In een wereld vol acute problemen en voortdenderende technologische ontwikkelingen willen we stil staan bij het hier en nu en kijken naar de toekomst.

Waanders zal ingaan op de lokale en regionale uitdagingen. Zij vertelt wat volgens haar de kernkwaliteiten zijn van dit gebied. Want wat is dat eigenlijk, ‘het goede leven’ en hoe kunnen we dat realiseren? Waanders pleit voor een nuchter verstand en een rijke verbeelding.

Praktische informatie
Het Simmerjûncollege van Marga Waanders vindt plaats op 19 juli in de collegezaal van de Academie van Franeker (Botniastins, Breedeplaats 1, Franeker). Aanvang: 20.00 uur, de Botniastins is open vanaf 19.30 uur. Een college duurt ongeveer een uur. Entree inclusief consumptie: 10 euro, jongeren tot 18 jaar: 5 euro. Toegangskaartjes zijn vanaf een halfuur voor aanvang verkrijgbaar in de Botniastins. Reserveren kan via academiefraneker.nl. Na afloop van het college kunt u napraten met de spreker op het terras van De Doelen, tegenover de Botniastins.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!