Wethouder Caroline de Pee heeft vanochtend de eerste waterrecreatiekaart van Franeker en omgeving uitgereikt aan het echtpaar Roelinga uit Grou. De kaart geeft een duidelijk en actueel overzicht van Franeker als verblijfslocatie en uitvalsbasis voor de watertoerist. Alle nieuwe en geoptimaliseerde passantenplekken, watersportvoorzieningen en informatie aangaande vaarroutes en brughoogtes zijn er op aangegeven. De kaart is ontwikkeld als onderdeel van het project Franeker Waddenpoort.

De kaart toont, naast de inhoudelijke informatie, ook een overzicht van culturele en historische bezienswaardigheden en uitgaanstips. Ook de rijke omgeving van Franeker wordt belicht; met verschillende vaarroutes en Franeker als vertrekpunt voor wandel- en fietstochten. Met de kaart wil men (nieuwe) waterrecreanten stimuleren Franeker te bezoeken en ook een of meerdere nachten in de voormalig universiteitsstad te verblijven.

Fotobijschrift: wethouder Caroline de Pee overhandigt de eerste waterrecreatiekaart aan Jan en Aaltje Roelinga uit Grou. Geheel rechts op de foto: René Span, havenmeester van de gemeente Franekeradeel (foto: Johan de Schiffart).

JWS_1523 Gem Franekeradeel

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!