Wist je dat je Brein een spier is, maar dat je het Brein ook kan foppen?

Franeker – Dat en meer lieten Maaike de Haan (auteur “gebruik je brein”) George Parker (Illusionist) en Rik Spann (Muzikant) ons ervaren tijdens een wervelende boekpresentatie gistermiddag in de Opslach te Franeker. De presentatie was een fijne afwisseling van verbazingwekkende trucs, enge verhalen, leuke anekdotes, praktische voorbeelden, muzikale hoogstandjes en regelmatig zelf doen en ervaren. Veel interactie met het publiek die zich elke keer weer liet verrassen en ook hun brein moesten gebruiken.  Zo liet Maaike ons uitgebreid gapen in het kader van spiegelen. Overigens als je tegen iemand zegt ”gaap eens niet”, wat gebeurd er dan? Precies! Ons brein kent het woord ”niet” niet.

Een goeie boodschap voor de onderwijzers in de zaal. Benoem positief en wat de leerling vooral wel moet doen. Daarna nam burgemeester Fred Veenstra het eerste exemplaar in ontvangst. Hij vertelde daarbij dat ook burgermeesters als bestuurders training krijgen in anders omgaan met beslissingen nemen. Niet vanuit een onderbuik gevoel, maar met je verstand zodat je ook eens op iets anders uit komt dan wat je altijd al aan besluiten nam. Kortom ook bestuurders kunnen hun brein beter laten werken. “Gebruik je brein” is vooral een werkboek. Laat je brein werken, zet het brein van je leerling aan het werk. Ontdek zijn/haar of je eigen leerstijl en open daarmee een scala aan mogelijkheden, waarvan je misschien niet vermoedde dat je die had.

Voor wie deze wervelende presentatie heeft gemist, het boek is te bestellen bij de bekende boekhandels o.a.  bol.com en Bruna en via www.dehaancoaching.net Wil je als onderwijsorganisatie of geïnteresseerde meer informatie of training ga dan naar www.dehaancoaching.net (geschreven door een bezoeker van de boeklancering)

foto: Harmen van Twillert van Studio07

Fred Veenstra en Maaike de Haan

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!