Zaterdag 29 oktober: Nacht van de Nacht

Franeker – Op zaterdag 29 oktober a.s. vinden er in heel Nederland voor de zevende keer allerlei activiteiten plaats in het kader van de Nacht van de Nacht – een initiatief van de Stichting Natuur & Milieu en de twaalf provinciale Milieufederaties. Op deze avond wordt aandacht gevraagd voor het belang en de schoonheid van donkere nachten.

Ook de gemeente Franekeradeel doet mee. Bij een aantal gemeentelijke objecten worden de lichten gedoofd en er is een oproep gedaan aan de ondernemers in Franeker om niet-essentiële verlichting te doven. De sierverlichting boven de gracht blijft uit.

Tijdens de ‘Nacht van de Nacht’ is het Eise Eisinga Planetarium geopend van 19.00 – 21.00 uur. U krijgt uitleg bij het oudste werkende planetarium ter wereld. Voor kinderen is er een gratis speurtocht beschikbaar. Vervolgens kunt u vanaf 19.30 uur de Amateur Sterrenwacht Cassini bezoeken om een blik door een telescoop te werpen. Vanuit het Planetarium krijgt u een plattegrond mee, zodat de Sterrenwacht aan het Galjoen 26 te Franeker eenvoudig te vinden is.

Bij helder weer kan de planeet Jupiter worden waargenomen.

Alleen voor het Planetarium is een toegangskaartje vereist. Speciaal voor deze avond is de entreeprijs verlaagd: u betaalt slechts € 2,00 per persoon! Voor meer informatie kunt u bellen met het Koninklijk Eisinga Planetarium: 0517-393070.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij helder weer kan de planeet Jupiter worden waargenomen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!