Sinterklaas zaterdag weer naar Franeker

De dagen worden korter en kouder, de wind neemt toe en de maan schijnt door de bomen.

De Stichting Sinterklaas Intocht Franeker is al druk met voorbereiden om een groot feest voor Sinterklaas te organiseren. Om te vieren dat Sinterklaas naar Franeker komt en hier blijft zullen wij Sinterklaas en de Pieten feestelijk onthalen. Dit doen wij natuurlijk met alle kinderen, ouders en grootouders in Franeker en omstreken.

Op zaterdag 12 november rond 13:30 zal, als alles goed gaat, de pakjesboot aanmeren aan de Turfkade in Franeker. Sinterklaas en zijn pieten zullen vervolgens een tocht door de stad maken, bij het stadhuis zullen de Kinderburgemeester en de Burgemeester Sinterklaas en zijn Pieten welkom heten. Samen met de Pietenband maken we er een mooi feest van.

Ook dit jaar worden er een aantal leuke activiteiten georganiseerd in de Sinterklaas periode.

Ga jij dit jaar met de Pieten samen op speurtocht door de stad ? En natuurlijk kun je op de foto met Sinterklaas, of met het treintje door de stad. Ook kun je dit jaar ook in het grote Sinterklaashuis een zakje met echte pepernoten vullen. Of kom je een mooie tekening brengen voor naast het bed van Sinterklaas?

Verder zijn er voor de kindertjes met een coeliakie allergie speciale pepernoten gebakken door onze bakpieten de 2 koks-pieten hebben de deze speciale pepernoten mee.
Kinderen met coeliakie kunnen op de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging een kleurplaat en een vlag downloaden. Hierdoor herkent de koks-piet de kinderen. De glutenvrije kruidnoten die de koks-pieten bij zich hebben, worden vooraf met zorg verpakt in kleine plastic zakjes

Wil je weten wanneer en waar dat is? Houd dan de agenda op de website van de Stichting Sinterklaas Intocht Franeker of Facebook in de gaten (www.sinterklaasfraneker.nl). Het is nog even spannend want hebben we dit jaar wel pepernoten?

Onze verslaggever Raptiel is al weer druk bezig om een goed verhaal over Sinterklaas te spotten. Het lijkt erop dat er een probleem met de pepernoten is, zijn ze allemaal wel meegekomen naar Franeker? Op de website (www.sinterklaasfraneker.nl) en op Facebook, vind je het laatste nieuws.

Wij hopen dat jullie er allemaal weer zijn om er met zijn allen een groot Sinterklaasfeest van te maken! Mocht je vragen hebben over het grote Sinterklaas feest in Franeker, stuur dan je vraag naar info@sinterklaasfraneker.nl We zullen ons best doen je vraag te beantwoorden.
Ingezonden door het bestuur van de Sinterklaas Intocht Franeker.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!