Foto ter illustratie

Valk Event Productions organiseert in samenwerking met de SV Friesland een unieke marathon die start in Harlingen en gaat via Peins waar op haar beurt weer de halve marathon start en door Franeker waar de 15 km lopers van start gaan naar Dronrijp en daar starten de 10 km lopers voor de 7.5 km en tenslotte start de kidsrun in Leeuwarden.

Ook kun je de afstanden wandelend afleggen maar die starten  9.00 uur 42 km in Harlingen, 11.00 uur de halve marathon in Peins, 12.00 uur de 15 km in Franeker en de 10 km om 14.00 uur in Dronrijp, de 7.5 km om 15.00 uur in Leeuwarden en ook de 5 km start daarom 16.00 uur.

De hardlopers starten om 17.00 uur op alle vier plaatsen en worden met bussen vanaf het WTC Leeuwarden naar de startplaatsen gebracht. In totaal zullen er 1250 deelnemers van start gaan. Bij het hardlopen starten 165 marathonlopers in Harlingen en in Peins gaan 450 lopers van start. 185 lopen de 10 km en 101 de 15 km. in Leeuwarden gaan ook nog eens 200 van start voor de 5 en 7.5 km en kidsrun.  Een uniek hardloopevenement dus.

Onderweg zijn 7 verzorgingsposten ingericht met water, vruchtendrank, cocacola en fruit. Ook zijn er sponzen om je lekker op te frissen. Motorrijders rijden voorop en zijn verkeerregelaars op alle kruispunten. DJ zorgen voor de muzikale sfeer bij de startplaatsen en doorkomsten. EHBO is aanwezig en bij de startplaatsen kunnen de lopers hun bestelde T-shirts in ontvangst nemen als ze die willen dragen anders kunnen ze die na hun finish in Leeuwarden afhalen in de tent.

De route’s zijn aangegeven met bordjes en krijtpijlen. Voor de eerste drie op elke afstand is een beker beschikbaar als prijs. Valk Event Productions organiseerde ook de 1e wintermarathon eind december dat was een succes ze hopen dat deze zomermarathon dat ook wordt zodat ze jaarlijks kunnen worden gehouden.   De Finish is voor iedereen het WTC in Leeuwarden.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!