Zo wordt het ijs gemaakt van Korenbloem-Schaafsma *film*

Banketbakker de Korenbloem – Schaafsma werd enkele weken geleden bekroond met het label lekkerste ijs van Friesland. Wij wilden wel eens weten (en proeven) hoe dat lekkerste ijs dan uiteindelijk wordt gemaakt.

De gedreven Romke van der Meulen en Patrick Berens vertellen in het filmpje dat ze alleen maar kwaliteitsproducten gebruiken uit de regio en dat is nodig om tot een goed ijsje te komen, daarnaast gebruiken ze hun eigen heerlijk hazelnootschuimtaart en suikerbrood in het ijs.

Onze cameraman Rinus Bouma heeft het proces in beeld gebracht: Hoe maken we nou het lekkerste ijsje van Friesland, “vervelend” genoeg moest Rinus ook nog het gemaakte ijs proeven en beoordeelde dit met: “werkelijk heerlijk ijs”. Of u dat ook vind kunt u het beste zelf beoordelen door een ijsje te scoren bij de IJssalon van de Korenbloem-Schaafsma aan het Raadhuisplein Franeker.

error: Bericht Beveiligd!