Zomer in Franeker: Beachvolleybal, Midnightwalk, Zomerbraderie.

Zomer in Franeker!

De komende weken staan bol van de activiteiten in het centrum van Franeker. In het kader van Zomer in Franeker! worden de volgende evenementen georganiseerd: 

Beachvolleybal

Op zaterdag 17 juni 2017 organiseert Grandcafe De Doelen voor de vijfde maal een groots beachvolleybaltoernooi op de Breedeplaats. Met ruim 100m3 zand (meer dan zes vrachtwagens vol!) wordt de Breedeplaats omgetoverd tot een groot strand. Op dit ‘strand’ worden twee velden neergelegd waarop gespeeld wordt. In tegenstelling tot het officiële beachvolleybal bestaan de teams uit vier in plaats van twee spelers. Een team dient wel te bestaan uit twee dames en twee heren. De wedstrijdleiding zal deze dag worden verzorgd door studenten van het CIOS uit Heerenveen.

Een ieder kan zich voor het beachvolleybaltoernooi bij De Doelen opgeven. Ervaren, onervaren, particulieren en bedrijven. Iedereen is van harte welkom om mee te volleyballen. Voor de winnaars van het beachvolleybaltoernooi liggen er mooie prijzen klaar. De prijzen worden aangeboden door juwelier Kramer.

Naast het sportieve aspect is er deze dag ook voluit ruimte voor entertainment en ontspanning.

DJ Quickfinger zal de muziek verzorgen en als speaker fungeren tijdens het toernooi en in samenwerking met Red Bull en Corona wordt er een grote ‘zomerse’ bar gecreëerd. Verder vindt er vanaf 17.00uur een grote barbeque plaats.

‘Midnightwalk’ Franeker

Op zaterdagavond 24 juni 2017 vindt de eerste ‘Midnightwalk’ Franeker plaats. Een 8 km unieke en afwisselende avond/nacht wandeling door Franeker. Lopend door de avondlucht worden de deelnemers op verschillende locaties verrast door muziek, kunst en cultuur. De opbrengst is bestemd voor een plaatselijk goed doel. Daarnaast wordt aan alle deelnemers gevraagd iets mee te nemen voor de Voedselbank.

De ‘Midnightwalk’ karakteriseert zich als saamhorigheid, het (her)ontdekken van eigen stad en het meemaken van verschillende culturele ervaringen gegeven door lokale artiesten.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Koornbeurs, Albert Heijn Franeker en Mollema Music World

Zie voor meer informatie op www.midnightwalkfraneker.nl.

Midzomer braderie en koopzondag

Op zondag 25 juni 2017 wordt de jaarlijkse midzomer braderie georganiseerd in het centrum van Franeker. Daarnaast is er die dag ook live muziek, zijn er zandsculptuurkunstenaars (Breedeplaats), kinderactiviteiten en zijn er foodtrucks aanwezig voor een lekkere bite! Deze zondag staat tevens ook in het teken van koopzondag. Al met al een leuke gezellige zondag!

De midzomerbraderie en koopzondag vindt plaats van 12.00 tot 17.00

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!