ZVF/de Jong administratie zet ook ONT ruim opzij.

Op vrijdagavond kwam ONT VR1 bij ons op bezoek. deze laagvlieger (tot nu 0 pnt) kon weinig uitrichten tegen een niet volledig dames 1 van ZVF. Er werden maar liefst 3 dames van het 2e toegevoegd deze avond, die het prima deden. Al na een paar minuten viel de 1-0 door Rianne M, die dit seizoen haar voorlopig laatste wedstrijd ging spelen.

Toch wist ONT…zeer onverwacht de 1-1 te maken. goed dat was ook dan de enige aansluiting die ze deze avond nog hadden, want hierna vloog ZVF werkelijk uit hun slof.
doelpunten van Marre 2x, Renee 2x, Rianne V 2x en een werkelijk prachtig doelpunt van Helen brachten een ruststand van 8-1

Na rust was er een hoofdrol voor de keepster van ONT, deze dame hield heel lang de score tegen. ONT wist zelf nog twee maal te scoren, al was dit wel te verwijten en twee hele grote fouten die gewoon werden afgestraft. Maar de overwinning kwam voor ZVF niet meer in gevaar, Marre en Rianne V bepaalden de eindstand uiteindelijk op een zeer verdiende 10-3. Wederom dus 3 punten en blijven we meedoen voor de 1e plaats in de 2e klasse.

Volgende week donderdagavond om 19.30 is er een oefenwedstrijd tegen sc Franeker VR1 (veld) een week later(woensdag) wordt er meegedaan aan het diamanttoernooi in Drachten.

ZVF/ythúske de bikker bied goed weerstand tegen koploper

Afgelopen woensdagavond mocht het 2e team van ZVF aantreden tegen Buitenpost VR1. Deze dames zijn momenteel koploper in de competitie, en…spelen al enkele jaren samen. Dit was ook duidelijk te zien in het spelbeeld.

Al snel stond het 0-1, wat eigenlijk wel wat aan onszelf te wijten was, omdat we gewoon te slap begonnen. na de 0-2 kregen we iets meer vat op de tegenstander, en zowaar, de 1-2 werd gemaakt door Marre. Buitenpost speelde agressiever dan onze dames en schoten uit alle hoeken op ons doel.

Hier werd onze keepster Ester helaas een paar keer mee verrast en zo kon Buitenpost toch weer verder uitlopen. In de 2e helft een iets beter evenwicht in het spel, ZVF VR2 kreeg ook enkele goede kansen maar moest uiteindelijk toezien dat Buitenpost uitliep.

Marre en Renee deden nog wel wat terug, maar met een 3-9 verlies konden de dames toch terugkijken op een wedstrijd waar weer veel in geleerd is.
Het moet op bepaalde momenten wat sneller en vooral beter met de passing, want veel ballen werden helaas gewoon ingeleverd, en dan is de tegenstander er zo mee vandoor.

Het blijft natuurlijk nog maar het 2e jaar voor onze dames, dus we blijven gewoon doorgaan.