Op zaterdag 5 maart werd de 4e ronde van de nationale zwemcompetitie gezwommen in zwembad Bloemketerp.  In Franeker streden de zwemmers van ZPD uit Zwaagwesteinde, Wetterwille uit Bergum, de Vikings uit Harlingen en de thuis zwemmende ploeg van F.Z.C.’54  tegen elkaar.

Waar de planning van de zwembond KNZB op zijn zachtst gezegd te wensen overliet,  door de wedstrijd in de noordelijke voorjaarsvakantie te laten vallen kampten veel zwemteams met afmeldingen, had ook F.Z.C.’54 de nodige problemen om alle afstanden goed te bemannen.

‘Een goed begin is het halve werk’ dachten de dames, die de middag mochten openen met hun 4 x 100 meter wisselslag estafette en die ze winnend afsloten met ruim 8 seconden voorsprong op de nummer twee. Dit sterke begin zette de toon voor de rest van de middag. Direct daarna doken de heren in het water met de gedachte ‘wat de dames kunnen, kunnen wij beter’.

Het  sterke team bestaande uit Darren Sieswerda, Maico Langhout, Kai Zwerver en Jurre Broekstra won de 4 x 50 meter vrije slag met een verschil van maar liefst 11 seconden op de concurrenten!

De grootste verbetering kwam deze keer op naam van Ulbe Kuipers, hij zwom een persoonlijk record van 39 seconden op de 200m schoolslag, Maico Langhout zwom op de 200m wisselslag naar een persoonlijk record van 20 seconden.   Rjimke Bottema zwom  een persoonlijk record van 9 seconden op de 200m schoolslag terwijl Djurre van der Wal zichzelf met 5 seconden verbeterde op de 100m vrije slag.

F.Z.C.’54 kwam uiteindelijk met 23 punten voorsprong op de nummer 2, Wetterwille, uit het water, gevolgd door de Vikings op 38 punten en ZPD op  179 punten.

Een prachtig resultaat voor alle zwemmers die hun thuispubliek trakteerden op een fraai staaltje wedstrijdzwemmen.

De volgende zwemwedstrijd in zwembad Bloemketerp is op zaterdag 9 april as., F.Z.C.’54 organiseert dan de schoolzwemkampioenschappen voor alle basisscholen uit de gemeenten Franekeradeel en Menameradiel.

Kijk voor alle uitslagen en foto’s (van alle deelnemers!) op www.fzc54.nl

IMG_11225

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!