Zwemmers SG F.Z.C.’54-De Vikings volop in prijzen in Emmen

De zwemmers van SG F.Z.C.’54-de Vikings konden zich afgelopen weekend opmaken om te knallen op de Regionale B-Kampioenschappen. Onder subtropische omstandigheden lieten de zwemmers zien dat ze niet voor niks naar Emmen waren gekomen. Er werden veel medailles gepakt en ook veel persoonlijke records flink aangescherpt.

Op de eerste dag kwamen Daphne Outhuijse, Vito Kuperus, Melvin Trinks, Yoram van der Tuin, Sven Harskamp, Rianne Beuker, Liza Scheenstra en Sarina Beuker aan de start.

Er werden direct al zeven medailles uitgereikt aan zwemmers van de SG, Daphne was de eerste met brons op de 200m wisselslag (2.54.58) , Vito zwom op de 100m schoolslag naar een knappe 1e plaats (1.28.57) terwijl Melvin op dezelfde afstand maar liefst drie seconden van zijn beste tijd afhaalde (1.43.61).  Yoram, die ook in actie kwam op deze afstand, moest genoegen nemen met de ondankbare 4e plaats maar wel in een mooi pr van 3 seconden (1.23.71). Ook Sven kwam aan de start en ook hij eindigde als 4e met een kleine pr (1.17.46).

Voor de dames 100m rugslag verschenen Rianne, Liza en Daphne aan de start. Rianne zwom een kleine pr (1.33.31) terwijl Liza en Daphne net boven hun beste tijden eindigden in 1.20.83 om 1.22.20.
Op de 200m vrije slag was het Yoram die zilver pakte en voor het eerst onder de 2 minuut 20 dook (2.17.23). Vito en Melvin eindigden op deze afstand als 4e en 5e in resp. 2.37.24 en 2.57.57 terwijl Sven net boven zijn pr uitkwam op 2.19.23.

Op de 200m vlinderslag, het aller zwaarste zwemnummer,  eindigde Sarina  heel knap als 1e, met een persoonlijk record van acht seconden zwom ze onder de 3 minuten naar 2.59.82.

De middag van deze eerste dag begon met de 50m vrije slag, waar Yoram al direct het zilver in ontvangst mocht nemen (29.26) en waar Sven gedeeld 3e (27.13) werd Helaas voor Sven wees de scheidsrechter een andere zwemmer aan die het podium mocht betreden. Op deze afstand zwommen Vito en Melvin niet in de prijzen maar wel allebei een dik persoonlijk record (32.76 en 33.99).

Bij de dames 100m vrije slag zwom Rianne voor het eerst onder de 1 minuut 20, ze eindigde in 1.19.50.

Daarna mocht Yoram alweer starten, ditmaal op de 200m rugcrawl, hij beloonde zichzelf opnieuw met een 2e plaats (2.37.55).

Op de 200m schoolslag kwam Sarina in het water, na een vliegende start lag ze er goed voor. Helaas kwam ze aan het einde net wat te kort en eindigde ze als 2e in 3.06.41, zilver en een prachtig pr van acht seconden.

Tot slot mocht Yoram nog eenmaal het water in voor de 100m vlinderslag, helaas geen medaille deze keer maar nog wel een mooi pr van 2 seconden (1.17.19).

Op de tweede dag werden de zwemmers aangevuld met Luna van den Ende en Lotte Grovenstein. Vito begon met  de 200m wisselslag voor heren waar hij er direct maar in knalde door tien seconden van zijn persoonlijk record af te zwemmen, goed voor een 2e  plaats (2.51.98).  Ook Yoram verbeterde zichzelf op deze afstand en stond alweer op het podium, nu met een 3de plaats (2.37.70).

Op de 100m schoolslag dames verschenen Rianne en Daphne aan de start, beiden zwommen net boven hun pr naar 1.37.62 en 1.31.06. Vito en Melvin mochten daarna het water in voor de 100m rugslag, deze keer geen medailles voor de heren maar wel keurige pr’s.

De 200m vrije slag dames was een lange zit, maar liefst 14 series met Daphne en Lotte in de laatste twee. Daphne eindigde na een vlakke race in 2.34.16 als 6e (van de 20 dames), Lotte begon snel en lag lang in medaillepositie maar kon dit de laatste 50 meter, normaal haar sterke kant, niet volhouden en werd 4e in 2.29.98.

Vervolgens was het tijd voor de 4x100m wisselslag estafette, voor SG F.Z.C.’54 – De Vikings kwamen Lotte Liza, Sarina en Daphne aan de start. Na een zeer spannende race zwommen ze zich op het podium en pakten de 3e plaats.

’s Middags, in het vierde en laatste dagdeel van dit weekend, begonnen Rianne, Luna en Daphne met de 50m vrije slag, Rianne tikte aan in exact 35 seconden, Luna deed er 31.27 sec over en eindigde op de 4e plek terwijl Daphne er 31.12 sec. over deed.

Vervolgens pakte Sven heel knap het brons op de 100m vrije slag in 59.34 terwijl Yoram hier genoegen moest nemen met de 4e plek in 1.03.14. Vito en Melvin verdeelden de 5e en 6e plek in hun leeftijdscategorie in 1.12.93 en 1.16.98.

Op de dames 200m rugslag kwamen Sarina, Daphne, Liza en Luna in het water, Liza eindigde hier als 6e, Daphne en Luna als 7e terwijl Sarina helaas gediskwalificeerd werd doordat ze te lang uitdreef voor het keerpunt.

Daarna was Vito weer de allersnelste, ditmaal op de 200m schoolslag, hij pakte met een super p.r. van 10 seconden het goud in 3.10.49. Ook Sven mocht op deze afstand alweer het water in en pakte een mooie 2e plaats (2.52.53).

Ter afsluiting van dit succesvolle weekend  zwom Rianne nog naar een dik persoonlijk record van 5 seconden op de 100m vlinderslag waar Lotte het afmaakte op dezelfde afstand met een mooie tweede plaats en een zilveren medaille.

error: Bericht Beveiligd!