Zwemmers SG F.Z.C.’54/De Vikings 7 keer Nederlands Kampioen

De zwemmers van SG F.Z.C.’54/De Vikings hebben geweldig gepresteerd tijdens de Nederlandse Junioren/Jeugd Kampioenschappen. Er werden zeven gouden, zeven zilveren en vier bronzen medailles mee terug genomen naar Harlingen en Franeker.

De grootste gouddelver was Noa Teuben. De Harlingse won maar liefst zes keer goud. Het jonge talent was de snelste van Nederland op de 200 meter wisselslag, de 50 meter, 100 meter en 200 meter schoolslag en de 50 meter en 100 meter vrije slag. Daarnaast won ze nog vier keer zilver op de 50 meter en 100 meter rugslag, de 200 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag.

Hessel Broekstra maakte ook indruk door op de 100 meter schoolslag Nederlands Kampioen te worden. De in Wijnaldum wonende zwemmer zwom daarnaast nog naar zilver op de 100 meter vrije slag en de 50 meter en 200 meter schoolslag en naar brons op de 50 meter vrije slag, de 200 meter rugslag en 200 meter wisselslag.

Ook Kai Zwerver uit Franeker wist zich op het podium te zwemmen. De 100 meter vrije slag was een bijzondere dubbelslag voor de startgemeenschap met, naast de zilveren medaille van Hessel, ook een bronzen medaille voor Kai.

Geweldige prestaties voor de samenwerkende clubs F.Z.C.’54 uit Franeker en de Vikings uit Harlingen die nu twee jaar samenwerken en sinds dit jaar samen uitkomen op wedstrijden.